Istoria cazinourilor. Sunt baruri cu jocuri sau mult mai mult?

Istoria cazinourilor. Sunt baruri cu jocuri sau mult mai mult?

Cazinourile sunt o formă de divertisment de care nu există cineva să nu știe.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

De la primele locații din istorie tip cazino care se pare ca au apărut în Roma Antică și China- până la formele moderne și pline de lumină din Vegas- putem vedea ce drum lung au parcurs și ce diferențe sunt în prezent. Iar era modernă cu internetul și posibilitățile infinite au adăugat multe alte opțiuni acestui tip de distracție și relaxare.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Care sunt originile cazinourilor?

Este greu să estimam exact originile primelor cazinouri, însă acestea au fost prezente încă din cele mai vechi timpuri. Cumva se bazau pe șansă și noroc sub diferite forme.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

În Roma antică se practicau jocurile pentru a trece timpul mai ușor dar și pentru a genera venituri.

În Italia a apărut primul cazinou cu aspect modern, care era văzut ca un loc de socializare și pariuri, în Veneția.

Cumva avea legătură și cu statutul social și era destinație pentru cei cu venituri și o anumită clasă socială.

Deja în secolul 18 aceste locații au devenit populare în toate țările Europei. Acestea oferă diferite variante și opțiuni de jocuri. Treptat s-a adăugat mediului și alte opțiuni de distracție- cum este muzica și show-urile. Și odată cu secolul 19 chiar muzica live.

Cum au apărut în America?

Primul cazinou a apărut în Monte Carlo, apoi în San Francisco iar până la finalul secolului 19 deja au devenit populare în toate orașele Americii, mai ales în vest.

Cumva scopul era de a face bani și de a genera un venit. De aici și până la primele locații legale, nu a mai trecut mult timp.

La începutul secolului 20, cazinourile au început să arate din ce în ce mai modern, Las Vegas dând tonul. Acestea ofereau o gama diversă de opțiuni, rulete, sloturi, blackjack, etc. Astfel Vegas a devenit capitala jocurilor.

Ce s-a schimbat în epoca modernă?

Progresul este remarcabil și în acest domeniu, ducând jocurile de la simple adunări într-un salon întunecos, la ceva sofisticat și elegant, așa cum este în zilele noastre.

Dacă în urmă cu câteva secole, totul se desfășura pe furiș, într-o camera din spatele unui bar sau hotel, în prezent cazinourile au o locație și o reputație solidă încât și familiile să se poată relaxa.

A apărut necesitatea mediului respectabil încât și bunica să se poată bucura și nu doar cei tineri. În Monaco a fost deschis primul cazinou oficial în secolul 19 și a dat tonul vremurilor moderne din industria cazinourilor.

De atunci tonul sofisticat, decorurile luxoase, arta și tehnologia au fost îmbinate încât să transmită un aer pe măsură.

În prezent nu mai ține de clasa socială sau culturală din care jucătorii fac parte, locațiile fiind accesibile în majoritatea orașelor și chiar din confortul propriei locuințe.

Platformele online

Internetul a revoluționat toate domeniile și este și cazul jocurilor. Cu trecerea timpului pariurile au devenit din ce în ce mai populare, oferind multiple posibilități din confortul casei ca și oportunitatea de a accesa o varietate mare de jocuri.

Primul cazinou online a apărut în urmă cu 30 ani și de atunci până în prezent creșterea a fost enormă, așa cum putem observa și în prezent.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191