Germania se pregătește de un război cu Rusia. Avertismentul unui comandant german: „Va trebui să fim rezistenți ca societate”

Germania se pregătește de un război cu Rusia. Avertismentul unui comandant german: „Va trebui să fim rezistenți ca societate”

„Întreaga Germanie trebuie să fie pregătită pentru un război cu Rusia”, a avertizat căpitanul Michael Giss, șeful Comandamentului de stat din Hamburg al Forțelor Armate germane, într-un interviu acordat publicației Die Welt, potrivit Kyiv Independent. Giss precizează că un conflict militar de amploare poate avea loc în cinci ani, iar Berlinul își face planuri pentru a putea face față unui atac al rușilor.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

În urma invaziei la scară largă a Rusiei în Ucraina, Germania și-a mărit bugetul militar și a făcut presiuni pentru a-și spori capacitățile industriale de apărare.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

„În Germania, suntem încă departe de a percepe o amenințare externă astăzi, destul de diferit de oamenii din statele baltice sau Polonia, de exemplu”, a declarat Giss pentru Die Welt.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

„Dar ceasul meu intern de soldat este în funcțiune și îmi spune că peste cinci ani va trebui să fim rezistenți ca societate împotriva unei amenințări militare externe”, a avertizat el.

Berlinul a început să elaboreze „Planul operațional Germania”, o strategie națională de pregătire militară în parteneriat cu NATO, în martie 2023, ca răspuns la invazia Rusiei. Giss a declarat că planul prevede ca Germania să se pregătească pentru „un atac convențional din partea Rusiei în termen de cinci ani”.

Potrivit lui Giss, Rusia este deja angajată în războiul hibrid împotriva NATO, efectuând atacuri cibernetice, sabotaje și campanii de dezinformare „de mai mulți ani”.

O listă tot mai mare de țări s-au alăturat Germaniei în reînnoirea vigilenței militare, avertizând că Alianța trebuie să fie mai bine pregătită pentru un potențial război cu Rusia.

„Întreaga Germanie trebuie să fie pregătită pentru război”, a declarat Giss.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191