O nouă emblemă culturală în Prahova, marca SMV Ploieşti: Bustul lui Mihai Eminescu, amplasat la Aluniş

O nouă emblemă culturală în Prahova, marca SMV Ploieşti: Bustul lui Mihai Eminescu, amplasat la Aluniş

Un nou simbol al culturii românești va fi inaugurat în curând în comuna Aluniș, județul Prahova. Bustul poetului național Mihai Eminescu, sculptat de talentatul artist George Dumitru, a ajuns în localitate și va fi amplasat în fața noului centru cultural din Aluniș. Evenimentul de inaugurare este programat pentru debutul noului an școlar 2024-2025.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Acest proiect deosebit, care aduce un omagiu uneia dintre cele mai mari personalități ale culturii române, este realizat printr-o colaborare între Consiliul Local Aluniș și Societatea Cultural-Istorică „Mihai Viteazul” din Ploiești (SMV Ploiești). Proiectul a beneficiat de finanțare din partea consiliului local, iar sprijinul logistic a fost asigurat de SMV Ploiești, sub îndrumarea președintelui său, Mircea Cosma.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

„Bustul lui Mihai Eminescu, sculptat de George Dumitru, a ajuns la Aluniș. El se va amplasa în fața noului centru cultural din localitate și se va inaugura la debutul noului an școlar 2024-2025. Proiectul este finanțat de consiliul local Aluniș cu sprijinul logistic al SMV Ploiești. Cei ce ne-au dat nume și țară,” a declarat Mircea Cosma, președintele Societății Cultural-Istorice „Mihai Viteazul” din Ploiești și unul dintre principalii inițiatori ai programelor dedicate personalităților Țării Românești.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191