Nepăsarea primăriței de la Valea Călugărească transformă adevărate comori în ruine. Conacul Matac, un simbol al Prahovei, pe cale să se prăbuşească

Nepăsarea primăriței de la Valea Călugărească transformă adevărate comori în ruine. Conacul Matac, un simbol al Prahovei, pe cale să se prăbuşească

La doar 10 kilometri de Ploiești, în comuna Valea Călugărească, pe Drumul Vinului, se află Conacul Matac, un adevărat tezaur al patrimoniului românesc. Construit între 1901 și 1903 de inginerul Barbu Matac, pe terenul moștenit de la Cantacuzino, conacul a fost scena unor evenimente importante, inclusiv întâlnirea din 1969 între președintele american Richard Nixon și liderul cubanez Fidel Castro, organizată de Nicolae Ceaușescu.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Acest loc istoric a fost odată renumit pentru ospitalitatea sa și pentru degustările de vinuri care evidențiau tradiția viticolă românească.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Însă, în prezent, Conacul Matac se confruntă cu o stare avansată de degradare şi cu largul concurs al autorităților locale.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Planurile anterioare de restaurare și reintegrare în circuitul turistic au fost blocate de probleme legate de executantul lucrărilor, iar autoritățile locale nu au manifestat suficient interes pentru salvarea acestui monument de patrimoniu.

Dacă nu se iau măsuri urgente, Conacul Matac riscă să fie redus la statutul de amintire, pierzând astfel oportunitatea de a deveni un centru cultural și turistic valoros pentru iubitorii de istorie și vinuri.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191