SMV Ploiești marchează încheierea etapei a treia a Programului „Dimensiunea Europeană a lui Vlad Țepeș” prin evenimente majore în Italia

SMV Ploiești marchează încheierea etapei a treia a Programului „Dimensiunea Europeană a lui Vlad Țepeș” prin evenimente majore în Italia

Societatea Cultural-Istorică „Mihai Viteazul” din Ploiești, condusă de Mircea Cosma, finalizează cu succes etapa a treia a proiectului cultural „Dimensiunea europeană a lui Vlad Țepeș”, dedicat celebrului domnitor român și influenței sale istorice. Evenimentul culminant va avea loc în perioada 4-9 octombrie 2024, la Napoli, Italia, unde inițiatorii proiectului vor organiza o serie de activități culturale și istorice de amploare.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Un moment de referință al acestui proiect l-a reprezentat inaugurarea la Napoli a singurului muzeu din lume dedicat în exclusivitate lui Vlad Țepeș. Muzeul oferă o colecție impresionantă de expoziții și documente inedite, care explorează viața și domnia celui cunoscut în istorie și sub numele de „Dracula”. Aceasta inițiativă consolidează legăturile culturale dintre România și Italia și aduce în prim-plan rolul important al domnitorului în contextul istoriei europene.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Un alt punct central al evenimentelor din Napoli va fi prezentarea filmului documentar realizat de o echipă mixtă româno-italiană, care surprinde aspecte istorice legate de Vlad Țepeș și locuri importante pentru domnitor, pelicula urmând a fi adusă în fața publicului atât la cetatea Gaeta, cât și la Napoli şi Acerenza.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Proiecțiile vor atrage atenția asupra moștenirii culturale lăsate de Vlad Țepeș și asupra semnificației acestuia pentru patrimoniul european.

De asemenea, va fi organizată o expoziție foto tematică, care va oferi o perspectivă vizuală asupra evenimentelor și personajelor din epoca lui Vlad Țepeș, completând astfel imaginea istorică a domnitorului.

Cu această ocazie, la Napoli va avea loc și o întâlnire oficială în care se va discuta despre un posibil parteneriat de înfrățire între municipiul Câmpina din România și Gaeta, Italia, ca parte a consolidării relațiilor culturale și turistice dintre cele două țări.

Un alt moment important al evenimentului va fi dezvelirea unei plăci comemorative cu efigia lui Vlad Țepeș pe Turnul Transilvania al cetății Gaeta, un simbol istoric de referință pentru istoria medievală europeană.

Cetatea Gaeta/ Prim-plan, turnul Transilvania

Participanții la eveniment vor primi și reviste din seria „Cei ce ne-au dat nume și țară – Vlad Țepeș”, numerele 30-40, care explorează în detaliu impactul domnitorului asupra formării identității naționale românești și a moștenirii sale culturale.

Proiectul „Dimensiunea europeană a lui Vlad Țepeș” a fost conceput pentru a evidenția influența pe care Vlad Țepeș a avut-o asupra Europei medievale și pentru a întări legăturile dintre România și restul continentului prin prisma istoriei comune.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191