Petrolul – Oțelul Galați. „Lupii” caută a treia victorie a sezonului

Petrolul – Oțelul Galați. „Lupii” caută a treia victorie a sezonului

După 1-4 cu Dinamo în a doua etapă a sezonului 2024-2025, Petrolul nu a mai pierdut niciun meci, iar după etapa a șaptea își poate trece în cont al treilea succes stagional.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Nu va fi ușor, pentru că pe „Ilie Oană” vine Oțelul, una dintre echipele neînvinse din SuperLiga României. Cel mai răsunător rezultat de până acum al „oțelarilor” a fost succesul de la București, FCSB fiind a doua favorită la câștigarea titlului de campioană, conform cotelor de la Superbet, agenția ce sponsorizează oficial SuperLiga.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Elevii lui Mehmet Topal au un moral bun în urma victoriei din runda precedentă, 2-1 în deplasare cu Unirea Slobozia. Gazdele au deschis scorul în minutul 29 prin Jordan Gele, dar „lupii” au întors rezultate grație reușitelor lui Mihnea Rădulescu (minutul 40) și Alexandru Tudorie (minutul 77). În minutul 50, Gele a fost eliminat după ce l-a lovit pe Paul Papp. A fost prima partidă din acest campionat în care Petrolul a marcat mai mult de un gol.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Echipa antrenată de Topal nu a primit gol pe teren propriu în actuala ediție a SuperLigii, câștigând cinci puncte din nouă posibile în compania unei nou-promovate, dar și a unor adversare puternice (0-0 cu Gloria Buzău, 1-0 cu Rapid și 0-0 cu U Cluj).

De la Petrolul lipsi în continuare cei doi fundași laterali, Seniko Doua de pe dreapta și Valentin Țicu de pe stânga. Ambii sunt accidentați pe termen lung. Rămâne de văzut cât de repede va fi reintegrat vârful de atac nigerian Christian Irobiso, aflat la al treilea „mandat” în tricoul galben-albastru. De asemenea, pe banca de rezerve ar putea să își facă apariția fundașul stânga Bogdan-Nicolae Marian, care și-a făcut junioratul în Anglia, la academia clubului Watford.

 

Oțelul este o „nucă tare”

Oțelul este o echipă pe care nu a putut să o învingă nimeni în acest sezon. Elevii lui Dorinel Munteanu au trei victorii (3-2 în deplasare cu FC Botoșani, 2-0 în deplasare cu FCSB și 1-0 acasă cu FC Hermannstadt) și două remize (0-0 acasă cu Farul Constanța și 1-1 în deplasare cu UTA Arad – arădenii marcând golul egalizator în minutul 90+7). În etapa a 6-a nu au jucat, întrucât CFR Cluj și-a amânat jocul de campionat pentru a pregăti participarea în Play-off-ul Conference League. 

Gălățenii au și ei o absență pe termen lung. Este vorba despre portarul Cosmin Dur-Bozoancă. Iustin Popescu, înlocuitorul său, a avut evoluții bune în acest sezon. Oțelul are cea mai bună defensivă din SuperLiga, cu numai 3 goluri primite în 5 jocuri.

„Galben-albaștrii” stau mai bine la rezultate directe

Se poate spune că petroliștii au un ascendent moral asupra gălățenilor, ținând cont de istoricul confruntărilor directe. Petrolul a câștigat 8 din ultimele 20 de confruntări, iar Oțelul doar 6. 

„Galben-albaștrii” nu au pierdut în fața oțelarilor în ultimele șapte dueluri, câștigând trei dintre ele. Cele două echipe s-au întâlnit de trei ori în ediția precedentă a SuperLigii. În sezonul regulat au fost două remize, 2-2 la Ploiești (după ce Petrolul a condus cu 2-0) și 0-0 la Galați. Fotbaliștii prahoveni s-au impus cu 2-1 în Play-out, pe „Ilie Oană”.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191