A murit antrenorul care putea prelua Petrolul

A murit antrenorul care putea prelua Petrolul

În mai 2012 Ploieștiul fotbalistic fierbea cu gândul că celebrul Sven Goran Eriksson putea prelua Petrolul Ploiești. La acea vreme, Vivi Răchită și Andrei Volosevici se ocupau de destinele clubului, iar primul declara că Eriksson este aproape să vină pe banca petrolistă. El chiar a vizitat stadionul și orașul. ,,Am primit o hârtie oficială a unui grup de investitori din Italia, care se folosesc de numele lui Sven Goran Eriksson, prin care suntem anunţaţi că vor să cumpere Petrolul. Fiul lui Eriksson a fost la meciul cu Gaz Metan Mediaş. Mâine ne vom întâlni cu domnul Capră, cu Florian Walter şi cu domnul primar. Le vom arăta ce condiții avem și vom vedea dacă se poate face ceva.”, declara Răchită la Fanatik Show.

Iată ce conținea, la acea vreme, scrisoarea de intenție din partea fondului de investiți italian care garanta faptul că vrea să se implice la Petrolul. ,,Pe această cale dorim să vă facem cunoscută intenţia noastră de a achiziţiona clubul de fotbal FC Petrolul Ploieşti, de a investi în echipa de fotbal de seniori şi juniori prin grupele acestora de copii. Pentru a face performanţă dorim să vă informăm că din staff-ul tehnic al echipei, imediat după ce vom avea ceva semnat cu dumneavoastră, va face parte dl Sven Goran Eriksson, în calitate de administrator delegat şi care va desemna şi antrenorul echipei, care cu siguranţă va fi de talie mondială. Alături de dl Sven Goran Eriksson va veni cu acesta şi fiul său, Johan Eriksson, care se va ocupa cu organizarea echipei, va dezvolta secţiunea de tineret şi se va ocupa şi de transferurile jucătorilor din Europa şi Africa”.

Poate alta era soarta Petrolului dacă acel grup, cu Eriksson în frunte, dorea cu adevărat preluarea grupării ploieștene și nu cădea în mâinile lui Florian Walter, decedat între timp, și, mai ales, ale lui Dan Capră. Revenind la ziua de azi, 26 august 2024, familia celebrului antrenor a anunțat decesul acestuia după o luptă lungă cu boala. Recent, Eriksson a avut un mesaj cutremurător referitor la viața sa:”Am avut o viață bună. Cred că toți suntem speriați de ziua în care murim, dar viața este și despre moarte. Trebuie să înveți să o accepți așa cum este. Sperăm că la sfârșit oamenii vor spune, ‘Da, a fost un om bun’, dar nu toată lumea va spune asta. Sper că vă veți aminti de mine ca pe un tip pozitiv, care a încercat să facă tot ce putea face. Să nu vă pară rău, zâmbiți. Mulțumesc pentru tot, antrenori, jucători, fani, a fost fantastic. Ai grijă de tine și ai grijă de viața ta. Și trăiește-o. La revedere!”, a spus suedezul în documentarul intitulat ”Sven”.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

În CV-ul marelui Sven-Goran Eriksson(76 ani) se regăsesc mai multe echipe cu nume. A antrenat Benfica Lisabona, AS Roma, Fiorentina, Sampdoria, Lazio, Manchester City sau Leicester. Este campion în Italia cu Lazio, de patru ori câștigător al Cupei Italiei cu trei echipe diferite și de două ori câștigător al Supercupei Italiei. Din Portugalia n-a plecat fără trei titluri, iar în țara sa, Suedia, a reușit cea mai mare performanță din istorie la nivel de club, câștigarea Cupei UEFA cu IFK Goteborg în sezonul 1981-1982.La Lazio a câștigat în sezonul 1998-1999 Cupa Cupelor, urmată de Supercupa Europei.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191