Proiectul dedicat lui Vlad Țepeș, organizat de SMV Ploiești, se încheie cu succes. Programul evenimentelor din 4-9 octombrie, Italia

Proiectul dedicat lui Vlad Țepeș, organizat de SMV Ploiești, se încheie cu succes. Programul evenimentelor din 4-9 octombrie, Italia

În perioada 4-9 octombrie 2024, Societatea Cultural-Istorică „Mihai Viteazul” din Ploiești va organiza o serie de evenimente de amploare la finalizarea proiectul de anvergură dedicat domnitorului Vlad Țepeș, sub titlul „Dimensiunea Europeană a lui Vlad Țepeș”.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Președintele SMV Ploieşti, Mircea Cosma, a prezentat în detaliu programul de închidere al acestui proiect, subliniind importanța pe care această inițiativă o are în consolidarea imaginii istorice a României pe plan internațional.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Programul de închidere va debuta pe 4 octombrie, odată cu sosirea participanților la Napoli.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Evenimentele principale vor începe pe 5 octombrie, în Gaeta, regiunea Lazio, unde va avea loc o întâlnire oficială cu primarul orașului. Cu această ocazie, va fi donată o placă cu efigia în bronz a lui Vlad Țepeș, alături de o copie a celebrului tablou al domnitorului, realizat de artista Iolanda Crețoiu. Tot în cadrul acestui eveniment, va avea loc și prezentarea filmului „Viața reală a lui Vlad Țepeș”, în prezența realizatorilor, urmată de acordarea de diplome și distincții.

Pe 6 octombrie, delegația se va deplasa la Acerenza, în regiunea Basilicata, unde va avea loc inaugurarea unui raion dedicat României în cadrul bibliotecii „Contii Glinni de Acerenza”.

De asemenea, va fi semnat un protocol de colaborare între ARI Basilicata, SMV Ploiești și Asociația Lucani nei Balcani. Ziua se va încheia cu o nouă prezentare a filmului „Viața reală a lui Vlad Țepeș”.

În data de 7 octombrie, la Complexul Monumental „Santa Maria la Nova” din Napoli, va fi amenajată expoziția itinerantă „Dimensiunea Europeană a lui Vlad Țepeș”, care va fi oficial inaugurată a doua zi, pe 8 octombrie.

Şi aici, va avea loc o nouă proiecție a filmului despre Vlad Țepeș, în prezența realizatorilor, și vor fi acordate diplome și distincții pentru contribuțiile remarcabile la acest proiect.

Prima carte donată bibliotecii din Acerenza, în cadrul raionului dedicat României, a fost „Istoria Ilustrată a României și a Republicii Moldova”, ediție de lux coordonată de președintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop.

Astfel, pe 9 octombrie, odată cu plecarea spre casă a participanților, s-a încheiat unul dintre cele mai mari și importante programe dedicate domnitorului Vlad Țepeș, un proiect care a consolidat legăturile culturale și istorice dintre România și Italia, și a reafirmat importanța dimensiunii europene a acestui personaj istoric emblematic.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191