Lung și greu este drumul către Liga Florilor

Lung și greu este drumul către Liga Florilor

Un nou sezon din Divizia A la handbal feminin bate la ușă iar handbalistele Prahovei vor avea de jucat sezonul regular urmat de play-off-ul pentru promovare. Trupa susținută de Consiliul Județean Prahova face parte din Seria A acolo unde mai sunt alte 9 echipe: ACS HC Harghita, CSU Resita, CSU Cluj-Napoca, CSU Oradea, CSU Universitatea de Vest Timisoara, ACS Sepsi-SIC Sf. Gheorghe, CS Star Mioveni, CSO Teutonii Ghimbav și CSM Fagaras. Partea pozitivă este reprezentată de faptul că echipa va avea mai multe meciuri față de sezonul trecut, iar cea negativă e legată de faptul că va trebui să parcurgă distanțe foarte lungi să ajungă la locul de disputare a partidelor.

După formarea seriilor, Federația Română de Handbal a stabilit și programul sezonului 2024-2025. Campionatul va debuta pe 14 septembrie, iar Ani Dumitrașcu și colegele sale vor începe, în deplasare, la HC Harghita. Primul joc pe teren propriu din noul sezon va fi pe 21 septembrie contra celor de la Sepsi Sfântu Gheorghe. Regulamentul FRH prevede ca după disputarea meciurilor desfășurate Tur–Retur, se va întocmi clasamentul. Echipele clasate pe primele patru locuri in cele doua serii, vor participa la Play off-ul de Promovare, care se va desfășura ȋn sistem tur/retur.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Echipele clasate pe locurile 1-2 ȋn play-off vor promova direct în Liga Națională în timp ce echipele clasate pe locurile 3-4 vor susține jocuri de baraj cu locurile 11 şi 12 din Liga Naţională. Și în acest an gruparea prahoveană și-a propus promovarea directă. Formația antrenată de Adrian Chiruț și colegii săi este văzută drept favorită la promovare numai că turneul desfășurat, recent, la Slobozia a arătat că nu este chiar așa. Principalul Chiruț a declarat după turneul ialomițean că acele jocuri au pus echipa cu picioarele pe pământ în timp ce vicecampioana europeană Krsnik și campioana universitară Epureanu au declarat că înfrângerile au venit la timp.

Dora Krsnik:,,La Slobozia nu a iesit cum ne doream de aceea trebuie sa mai lucram. Nu aveam voie sa fim altfel decat optimiste. Avem echipa foarte buna si stim ce avem de facut. Trebuie sa promovam, asta este singurul nostru obiectiv.”

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Ștefania Epureanu:,,A fost ca un dus rece esecul cu Stiinta si poate mai bine ca s-a intamplat acum si nu atunci cand vom juca pe puncte. Am pierdut un meci, dar am castigat o echipa deoarece avem mult mai multe de invatat dintr-o infrangere decat dupa o victorie.”

Adrian Chiruț:,,Cel mai important este ca am vazut celelalte contracandidate la promovare (n.r.Stiinta si Galati) si stim la ce sa ne asteptam. Promovarea va fi foarte grea dar, eu unul am incredere ca vom promova. Referitor la statutul echipei de a fi considerata favorita aici apare o problema la jucatoare. Intr-un fel e bine ca infrangerile de la Slobozia le-au mai coborat cu picioarele pe pamant. Nu trebuie sa te uiti la ce spun altii ci sa te uiti doar la tine. Nici un meci nu e castigat de la vestiar ci dupa minutul 60. In continuare trebuie sa lucram si sa completam ceea ce ne lipseste”. Din Seria B fac parte: CSM Galati, CSM Bacau, CSM Roman, HCF Piatra Neamt, CSU Bacau, CSU Stiinta Bucuresti, ACS Spartac Bucuresti, ACS Unirea Dobroesti, CSU Neptun Constanta, CSM Unirea Slobozia.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191