Joacă în Cupă cu gândul la Ligă

Joacă în Cupă cu gândul la Ligă

CSM Petrolul Ploiești joacă în Cupa României cu gândul la Liga Națională. Echipa de baschet masculin revine, oficial, în fața propriilor spectatori după aproape jumătate de an. Trupa ploieșteană va întâlni, mâine, Corona Brașov, o formație care are prima șansă la calificarea în turul următor datorită nivelului lotului. În această vară, Brașovul i-a transferat, printre alţii, pe Nikola Jevtovic şi Andre Jones, liderii celor de la FC Argeş, respectiv Dinamo sau pe Munis Tutu, un canadian campion al Austriei sezonul trecut.

De partea cealaltă, CSM Petrolul are un lot cu mulți ploieșteni talentați, dar slăbit față de anul trecut plus că la nivelul baschetbaliștilor străini intervin câteva modificări. Doi dintre cei veniți în această vară vor pleca fiind înlocuiți cu un sîrb și un ucrainean. În aceste condiții managerul Ionuț Ivan a declarat că acest meci va reprezenta o bună repetiție pentru campionat.

„Evident că ne-am dori să ne calificăm şi vom lupta pentru asta în măsura posibilităţilor pe care le avem în acest moment, mai ales că ne confruntăm şi cu ceva probleme de sănătate la unii jucători. Trebuie să ţinem cont şi de nivelul adversarului, unul care a făcut o serie de transferuri interesante în această vară. Noi ne vom face jocul, vom continua să le dăm credit jucătorilor tineri, mai ales că în Cupa României e obligatoriu să foloseşti doi baschetbalişti români şi vom încerca să facem din acest meci o bună repetiţie în perspectiva campionatului”, a declarat Ivan pentru csmploiesti.ro.

CSM Petrolul joacă în turul 2 după ce a trecut, în deplasare, de CSM Târgu-Jiu, în timp ce Corona a acces direct în turul secund graţie clasării superioare din sezonul trecut al Ligii Naţionale. Partida de mâine va debuta la ora 18.00 și va fi arbitrată de Alexandru Olaru, Matei Bănică şi Filip Cîrciumaru (toţi din Bucureşti), iar comisar din partea Federaţiei Române de Baschet va fi Tiberiu Rist (Bucureşti). Accesul publicului este liber.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191