O răfuială între clanuri s-a încheiat cu cel puțin 30 de morți. Polițiștii au primit permisiunea de a folosi forța letală

O răfuială între clanuri s-a încheiat cu cel puțin 30 de morți. Polițiștii au primit permisiunea de a folosi forța letală

O serie de schimburi de focuri între triburi rivale, care își dispută o mină de aur, s-a soldat cu cel puțin 30 de morți în Papua Noua Guinee, a anunțat, luni, Poliția.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Pentru a opri luptele, polițiștii au primit permisiunea de a utiliza „forța letală”, potrivit comisarului de poliție al țării.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Vânzarea de alcool a fost interzisă și a fost instituită o stare de asediu peste noapte, a precizat acesta, conform BBC.

În apropierea minei de aur Porgera au apărut tulburări din momentul în care membrii clanului Sakar s-au așezat pe terenurile deținute de rivalii lor, clanul Piande, în luna august.

Poliția a anunțat că doar duminică, 15 septembrie, peste 300 de focuri de armă au fost trase de membrii triburilor, după ce negocierile de pace dintre clanuri au eșuat.

„Această deteriorare a situației a fost cauzată de minerii și coloniștii ilegali care folosesc violența pentru a teroriza comunitățile locale și a victimiza proprietarii tradiționali”, a declarat David Manning, comisarul poliției din Papua Noua Guinee.

„Pe scurt, dacă ridicați o armă într-un loc public sau pentru a amenința o altă persoană, veți fi împușcat”, a adăugat el.

Presa locală a relatat că mina deținută de canadieni – a doua ca mărime din Papua Noua Guinee – a fost forțată pentru scurt timp să își înceteze activitatea pe măsură ce luptele s-au intensificat.

Clădirile au fost incendiate, iar școlile, spitalele și birourile guvernamentale din regiune au fost închise, potrivit Papua New Guinea Post-Courier.

Mina de aur Porgera a reprezentat cândva aproximativ 10% din veniturile anuale obținute din export de Papua Noua Guinee, însă violențele tribale și o reacția lentă a gvernului au blocat producția în ultimii ani.

Un martor, care a vorbit cu Radio Noua Zeelandă, a descris nivelurile recente de violență ca fiind „fără precedent”.

Articol recomandat de

Mai rău ca-n România! Au transferat două staruri, dar și-au luat țeapă: au venit cu burtă și mâncau la McDonald’s

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191