A cumpărat un tablou cu 4 dolari de la second-hand, fără să ştie pe ce comoară a pus mâna. Pictura valorează o adevărată avere

A cumpărat un tablou cu 4 dolari de la second-hand, fără să ştie pe ce comoară a pus mâna. Pictura valorează o adevărată avere

Potrivit specialiștilor casei de licitații Bonhams Skinner, britanica a cumpărat, fără să știe, un tablou care ar putea valora un sfert de milion de dolari. Pictura stătea rezemată de perete, ascunsă printre postere fără valoare, în mare parte deteriorate.

Apel către Garda de Mediu Prahova: Ploieştiul se sufocă! Lista marilor poluatori care ne pun sănătatea în pericol

Femeia a căutat fără succes informaţii pe internet despre lucrare, apoi a abandonat gândul că ar fi o achiziţie valoroasă. A agăţat tabloul pe peretele din dormitor, iar în cele din urmă l-a depozitat într-un dulap. Luna trecută, în timp ce făcea curăţenie, a redescoperit lucrarea şi a postat poze cu ea pe Facebook. Comentariile au convins-o să contacteze un fost curator. După ce a văzut pictura specialistul a declarat că „este 99% sigur că este autentică”.

OPC Prahova a făcut ravagii în parcurile auto din Ploieşti. Peste 400 de maşini, scoase de la vânzare

„Deși avea câteva zgârieturi mici și avea nevoie de curăţare, pictura era într-o stare remarcabilă, având în vedere că niciunul dintre noi nu ştia în ce condiţii a fost depozitată în ultimii 80 de ani”, a declarat specialistul. 

Concurs de fotografie lansat de fosta Rafinărie Steaua Română. Premii in valore de 3000 euro

Tabloul intitulat „Ramona”, lucrarea pictorului american Wyeth, va fi scos la licitaţie în septembrie, valoarea sa fiind estimată la de dolari. Recordul pentru lucrările membrilor familiei Wyeth a fost stabilit în 2023, când pictura din 1980 a lui Andrew Wyeth „Day Dream” s-a vândut cu peste 23,2 milioane de dolari, de peste șapte ori mai mult decât se estimase iniţial. Opera făcea parte din colecţia co-fondatorului Microsoft, Paul Allen şi a fost vândutî de casa de licitaţii Christie’s din New York.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191