A fost lansat nr. 32 al revistei „Cei ce ne-au dat nume – Vlad Țepeş”, autor Mircea Cosma. Ediția prezintă rolul domitorului în sfințirea Bisericilor din Țara Românească

A fost lansat nr. 32 al revistei „Cei ce ne-au dat nume – Vlad Țepeş”, autor Mircea Cosma. Ediția prezintă rolul domitorului în sfințirea Bisericilor din Țara Românească

Societatea Cultural-Istorică „Mihai Viteazul” din Ploiești, prin președintele său Mircea Cosma, anunță apariția numărului 32/2024 al revistei „Cei ce ne-au dat nume – Vlad Țepeş”.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Această ediție specială este dedicată activității voievodului Vlad Țepeș în ctitorirea și sfințirea bisericilor din zonele Târgșorul Vechi (Prahova), Snagov (Ilfov), Bucur (București) și Comana (Giurgiu).

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

„Un principe care a construit biserici și mănăstiri nu poate fi declarat vampir”, este principiul care l-a ghidat pe Mircea Cosma în conceperea revistei, reafirmând astfel o poziție fermă în fața miturilor legate de Vlad Țepeș. Această publicație își propune să consolideze imaginea domnitorului ca un conducător profund legat de credință, dedicat susținerii și dezvoltării vieții spirituale a poporului său.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Realizarea acestei ediții a fost posibilă cu sprijinul Mănăstirilor Turnu din Prahova și Comana din Giurgiu, două lăcașuri de cult cu o importanță istorică și religioasă deosebită. Textele din această ediție prezintă detalii istorice mai puțin cunoscute despre bisericile și mănăstirile ctitorite de Vlad Țepeș, oferind o perspectivă inedită asupra contribuției sale la dezvoltarea spirituală a Țării Românești.

Revista va fi distribuită gratuit atât în școlile din diaspora, cât și în cele din România, încurajând astfel educația tinerelor generații despre importanța istoriei naționale și a valorilor culturale și spirituale.

Această inițiativă subliniază încă o dată angajamentul Societății Cultural-Istorice „Mihai Viteazul” de a aduce în atenția publicului larg aspectele autentice și relevante ale istoriei românești, bazate pe cercetări documentare solide și colaborări importante cu instituții de patrimoniu.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191