A inceput Festivalul de Poezie „Ienachita Vacarescu”. Public numeros si multi elevi talentati participa la editia a II-a

A inceput Festivalul de Poezie „Ienachita Vacarescu”. Public numeros si multi elevi talentati participa la editia a II-a

A inceput editia a II-a a Festivalului de Poezie „Ienachita Vacarescu”, la Manesti!

Cum cheltuie PNL banii partidului: Plăteşte figuranți să facă circ prin Ploieşti. Doar urmează an electoral…

Zeci de elevi talentati isi vor prezenta creatiile literare in fata unui public numeros, format din oameni de cultura, cadre didactice, directori ai scolilor din  Manesti si Cocorastii Colt, reprezentantii Societatii Cultural-Istorice „Mihai Viteazul” Ploiesti, dar si autoritati locale, judetene si parlamentari PSD Prahova.

ICCJ nu se abate de la respectarea legii! Inalta Curte a desfiintat o noua condamnare data de judecatorul CAB Ciprian Ghita

Cea de-a II-a ediție a 𝐅𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐝𝐞 𝐩𝐨𝐞𝐳𝐢𝐞 “𝐈𝐞𝐧𝐚𝐜𝐡𝐢𝐭𝐚 𝐕𝐚𝐜𝐚𝐫𝐞𝐬𝐜𝐮” a început cu omagierea și depunerea de buchete de flori la statuia mareului filolog și istoric , fiind urmat de concursul propriu-zis de poezie lirică, descriptivă și patriotică, concurs care s-a desfășurat în cadrul Casei de Cultură Manești.

INTERVIU/ Adrian Tăbîrcă, primarul din Vadu Săpat: „Cu sprijin financiar, putem să devenim zonă turistică”

„Concursul-festival de Poezie ”Ienăchiță Văcărescu”, de la Mănești, a ajuns la a doua ediție. Un eveniment dedicat elevilor poeți, organizat de Asociația ”Tinerii Talentați” Mănești, Primăria Mănești, Societatea Cultural-Istorică ”Mihai Viteazul” și Direcția pentru Cultură și Culte Prahova.

Mă bucur că generația tânără respectă și duce mai departe testamentul literar al lui Ienăchiță Văcărescu:
Urmaşilor mei Văcăreşti!
Las vouă moştenire:
Creşterea limbei româneşti
Ş-a patriei cinstire.”, a transmis deputatul Rodica Paraschiv.

„Vor fi acordate premii pentru cele 3 sectiuni respectiv poezie lirica,descriptiva -natura si patriotica precum si Diplome de Participare. Urmare a finisarii primei constructii din curtea castelului „Callimachi-Vacarescu” incepand cu anul 2024 concursul-festival devine international fiind dedicat copiilor romani di tara si strainatate cu varsta de pana la 15 ani.”, spune Mircea Cosma, presedintele SMV Ploiesti, organizatorul Festivalului.

Si echipa PSD Prahova a tinut sa transmita un mesaj elevilor participanti:

Este îmbucurător să observăm că în școli se organizează concursuri de poezie, care oferă elevilor o platformă pentru exprimarea creativității lor literare. Apreciem eforturile Asociației „Tinerii talentați Mănești”, Societății Cultural-Istorice ”Mihai Viteazul”, Primăriei Mănești și Direcției pentru Cultură și Culte Prahova pentru susținerea și promovarea talentului tânăr.

Am avut privilegiul să fim, astăzi, prezenți și să îi susținem pe acești elevi entuziaști care au participat la Concursul-festival de Poezie ”Ienăchiță Văcărescu” de la Mănești, aflat acum la a doua ediție.

Cu admirație, am asistat la manifestarea pasiunii lor pentru cuvânt și la respectarea testamentului literar al lui Ienăchiță Văcărescu:

„Urmaşilor mei Văcăreşti!

Las vouă moştenire:

Creşterea limbei româneşti

Şi-a patriei cinstire.”

Generația tânără e viitorul culturii noastre, iar noi suntem aici să o sprijinim în fiecare pas.

Felicitări tinerilor poeți!

Echipa PSD Prahova

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191