A mirosit prăbușirea pieței.Marele susținător al criptomonedelor și-a încheiat socotelile cu bitcoin!

A mirosit prăbușirea pieței.Marele susținător al criptomonedelor și-a încheiat socotelile cu bitcoin!

Founders Fund, firma de capital de risc fondată de miliardarul Peter Thiel, a închis aproape tot pariul său de opt ani pe criptomonede cu puțin timp înainte ca piața să înceapă să se prăbușească anul trecut, generând randamente de aproximativ 1,8 miliarde de dolari.

O nouă plângere pe numele „paraditorilor” Onea şi Răileanu! Inspecția Judiciară cerceteaza modul în care i-a fost fabricat dosarul Anei Maria Pătru

Fondul cu sediul în San Francisco a făcut prima sa investiție în bitcoin la începutul anului 2014 și a continuat să investească sume mari în criptomonede. Aproximativ două treimi din investiția sa totală a fost folosită pentru a cumpăra bitcoin, potrivit Bloomberg.

Surse PhOnline.ro/ PSD şi PNL anunță azi comasarea alegerilor şi liste comune la europarlamentare şi locale

Founders Fund a vândut marea majoritate a întregului său portofoliu de criptomonede până la sfârșitul lunii martie 2022 – înainte ca piața activelor digitale să fie cuprinsă de o criză în mai.

Sondaj CURS/ Românii vor comasarea alegerilor. PSD conduce detaşat. PNL coboară la egalitate cu AUR

Thiel, un apropiat al fostului președinte Domnald Trump, a fost unul dintre primii investitori mainstream care a cumpărat sume mari de bitcoin și, ulterior, a fost foarte optimist în privința monedei digitale, susținând în aprile la o conferință din Miami că „suntem la sfârșitul erei banilor cash”.

De asemenea, l-a sfătuit pe directorul general al JPMorgan, Jamie Dimon, și pe șeful BlackRock, Larry Fink, „să aloce o parte din banii lor în bitcoin”.

Prețul bitcoin, care a fost lansat în 2009, a înregistrat o creștere spectaculoasă de la aproximativ 750 de dolari în 2014 la un maxim istoric de peste 65.000 de dolari în noiembrie 2021. Cu toate acestea, cursul a fost volatil, cu mai multe prăbușiri mari ale valorii, inclusiv o scădere la aproximativ 15.500 de dolari în noiembrie anul trecut, un minim al ultimilor doi ani.

Piața activelor digitale a intrat în criză, ceea ce a dus la falimentul unor companii criptografice de profil înalt, precum Terraform Labs, Celsius, Voyager și Three Arrows Capital.

Încrederea pieței a fost afectată și mai mult în noiembrie, când FTX, a doua cea mai mare bursă de criptomonede, s-a închis, datorând creditorilor peste 3 miliarde de dolari, iar cofondatorul său, Sam Bankman-Fried, a fost acuzat de fraudă.

Până în decembrie, bitcoin pierduse aproximativ trei sferturi din valoarea sa maximă și peste 2 miliarde de dolari au fost șterse din valoarea pieței globale de criptomonede.

Founders Fund are în administrare peste 11 miliarde de dolari, inclusiv 5 miliarde din capitalul strâns prin două fonduri anul trecut, și a preluat participații în peste 100 de companii, precum SpaceX a lui Elon Musk, aplicația de transport în comun Lyft și grupul de tehnologie de apărare Anduril.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191