A murit marele Dinu Săraru. Avea 92 de ani

A murit marele Dinu Săraru. Avea 92 de ani

Sâmbătă după-amiază, marele scriitor Dinu Săraru a încetat din viață, la vârsta de 92 de ani. Acesta se afla la Spitalul Universitar din București.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Potrivit informațiilor de la , alături de Dinu Săraru s-au aflat, în ultimele sale clipe de viață, soția sa, Viviana, cât și fiicele sale, Ruxandra și Alexandra. „A murit Dinu Săraru! În spatele acestei ferestre ( – casa acestuia) am ascultat mii de poveşti. Dinu Săraru, cel care mi le spunea, a murit acum un sfert de oră!”, a anunțat pe Facebook Ștefan Mitroi.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Maria Țoghină, o prietenă a familiei Săraru, cât și un important om de radio, a scris, de asemenea, un mesaj emoționant, după moartea scriitorului. „Ne-a părăsit un titan al culturii naţionale! Am pierdut un om special, pe care l-am preţuit şi a cărui prietenie m-a onorat! Rămâneţi în sufletul meu, maestre”, a scris aceasta pe contul de Facebook.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Marele om de cultură Dinu Săraru a intrat în presă cu mai bine de 74 de ani în urmă, când a s-a alăturat Radio România, pe data de 13 noiembrie 1950. Vreme de trei decenii el a fost un important cronical teatral, atât la radio cât și în presa scrisă. În anul 1963, Dinu Săraru debutează în proză, cu o povestire în „Gazeta literară”. Apoi, în 1974, el are debutul editorial cu romanul „Niște țărani”, ce deschide „Trilogia țărănească”, în care sunt incluse titlurile „Niște țărani”, „Iarba vântului” , cât și „Crimă pentru pământ”.

În 1976, Dinu Săraru publică romanul „Clipa”, ce va fi transpus și pe ecran, sub același titlu. Ceva mai târziu, în 2002, el lansează romanul „Ciocoii noi cu bodyguard”, după care s-a făcut filmul „Ticăloșii”. În 2011, el mai lansează și volumul „Ultimul bal la Șarpele roșu”.

După operele scrise de Dinu Săraru s-au făcut patru filme, cât și patru piese de teatru. În plus, între anii 2000 și 2004, Dinu Săraru a fost directorul general al Teatrului Național Marele scriitor a fost și creatorul Muzeului Teatrului Național.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191