Acțiune în forță a Poliției, pe drumurile din Prahova şi în localități

Acțiune în forță a Poliției, pe drumurile din Prahova şi în localități

*Peste 160 de sancțiuni aplicate de polițiștii prahoveni în acțiunile din cursul zilei de ieri, 28 martie a.c.*

În atenția Prefecturii Prahova, Garzii de Mediu, ANAF, ISC! Activități ilegale pe malul râului Teleajen, ale firmei Vierstein Bau

La data de 28 martie a.c., la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova au fost efectuate 6 acțiuni pe raza de competență, pe Drumurile Naționale, pe raza municipiilor Ploieşti și Câmpina, în orașul Vălenii de Munte, precum și pe raza de competență a Secției Rurale de Poliție Valea Doftanei.

ONEA, DISTRUS DE FETIS – Fosta sefa AEP Ana Maria Patru a luat achitare pe linie. Judecatorul TMB Cristian Balan a constatat ca procurorii Lucian Onea si Cerasela Raileanu de la DNA Ploiesti au trimis-o in judecata pe Patru pentru un trafic de influenta inexistent

Astfel, polițiștii prahoveni au acționat pe linie rutieră, în scopul prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere cu urmări grave, dar și pentru menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică.

3,3 milioane de euro pentru modernizarea Bulevardului Castanilor. Primaria a lansat licitatia/ Lucrarile vor dura maxim 3 luni

Pe tot parcursul zilei au fost controlate peste 400 de autovehicule și au fost efectuate mai mult de 170 de testări cu aparatele etilotest.

De asemenea, au fost legitimate aproximativ 500 de persoane, iar în urma activităţilor desfăşurate pe raza municipiului Ploiești au fost efectuate 4 controale corporale și două controale ale bagajelor.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 165 de sancțiuni contravenționale, cele mai multe pentru nerespectarea regimului legal de viteză, dar și 20 de sancțiuni pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

De asemenea, pe linie rutieră s-a acționat și în vederea prevenirii și combaterii abaterilor săvârșite de către conducătorii auto care desfășoară transport rutier public de persoane în regim taxi, fiind aplicate, în acest sens, 15 sancțiuni contravenționale.

Valoarea sancțiunilor este de peste 49.000 de lei.

În urma abaterilor constatate, au fost reținute și 3 permise de conducere și 2 certificate de înmatriculare.

RECOMANDĂRI:

*Neadaptarea vitezei la conditiile de drum reprezintă una dintre principalele cauze generatoare de evenimente rutiere!*

•Adaptaţi permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum si de trafic!

•Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare!

•Folosiţi corect luminile, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, ploaie abundentă sau ceaţă densă!

•Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!

•Folosiţi centura de siguranţă! – vă poate salva viaţa în caz de accident;

•Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanțelor cu efect psihoactiv.

•Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi! Planificaţi-vă în aşa fel călătoriile, încât să nu parcurgeţi într-o zi mai mult de 300 de kilometri.

•Este chiar indicat să opriţi din când în când, pe parcursul traseului, pentru a vă destinde şi a vă reface forţele!

•Acordaţi un plus de atenţie conducerii prin intersecţiile nedirijate, la depăşirea mijloacelor de transport în comun sau a altor autovehicule, vitezei cu care rulaţi, pentru a putea în orice moment manevra şi opri în deplină siguranţă autoturismul, dacă situaţia o impune!

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191