Actiuni-fulger ale politistilor, in judetul Prahova. Ce au verificat oamenii legii si cine a fost amendat

Actiuni-fulger ale politistilor, in judetul Prahova. Ce au verificat oamenii legii si cine a fost amendat

ACȚIUNI ALE POLIȚIȘTILOR PRAHOVENI

Seria amenințărilor paraditorului „Portocală” continuă. Alți martori din dosar vorbesc despre pistolul pe care Negulescu il flutura in fata „victimelor”

La data de 23 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova au desfășurat mai multe acțiuni, pe parcursul întregii zile, pe mai multe linii de muncă, pe raza întregului județ.

Ploieşteanca Alexandra Bălan a câştigat un Oscar pentru cel mai bun film de animație. Alexandra are 32 de ani şi a fost elevă a Colegiului A.I. Cuza

Astfel, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului Rutier, Secțiilor Rurale de Poliție Apostolache, Blejoi și Ciorani au desfășurat 5 acțiuni punctuale pe linia prevenirii și combaterii faptelor antisociale, prevenirii și combaterii pricipalelor cauze generatoare de accidente rutiere, precum și pentru prevenirea și combaterea contrabandei cu tutun și produse din tutun, pe raza de competență.

Mărturii ale părinților și rudelor copiilor consumatori de droguri: „În spitalele noastre îi internează o săptămână pentru că nu au paturi. Solicitarea este atât de mare”/ „Și eu sunt mama unui copil care se droghează, care acum e la pușcărie”/ „Fratele meu nu este la pușcărie, este în groapă”

În acest context, cei aproximativ 50 de polițiști angrenați în acțiunile punctuale au legitimat peste 350 de persoane și au verificat 25 de societăți comerciale, controlând, în trafic, peste 300 de autovehicule.

În vederea prevenirii și combaterii cauzelor generatoare de accidente rutiere cu urmări grave, polițiștii rutieri au efectuat peste 210 testări cu apartul etilotest, în vederea identificării persoanelor care conduc sub influența alcoolului, aplicând, în total, 89 de sancțiuni contravenționale la regimul rutier, dintre care 41 pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

În urma controalelor efectuate în trafic, au fost reținute 6 permise de conducere, 3 dintre acestea fiind reținute pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului, precum și 4 certificate de înmatriculare.

Valoarea totală a sancțiunilor este de 37.758 de lei.

În cadrul acțiunii polițiștilor Serviciului de Investigare a Criminalității Economice a fost constatată o infracțiune conform Legii nr. 84/1998 R privind mărcile și indicațiile geografice și au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale, dintre care, reliefăm 7 sancțiuni conform O.G. NR. 28/1999, privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscal.

Au fost indisponibilizate 46 de articole vestimentare și jucării și ridicați în vederea confiscării 10 litri de băuturi spirtoase.

Totodată a fost confiscată și suma de 1.792 de lei.

Valoarea sancțiunilor aplicate în cadrul acestei acțiuni este de 17.500 de lei.

Exemplu:

În urma controalelor efectuate pe raza comunei Bănești, s-a constatat că o cocietate comercială, nu a fiscalizat suma de 730 lei, provenită din încasările din ziua în curs.

Pentru abaterea constatată, agentul economic a fost sancționat contravențional conform O.G. nr. 28/1999, cu amendă în cuantum de 10.000 lei, dispunându-se, totodată, măsura complementară a confiscării sumei nefiscalizate de 730 lei.

Comunicat IJP PRAHOVA

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191