Adevărul despre Castelul Bran. De ce nu a locuit niciodată acolo Vlad Țepeș. Unde a trăit domnitorul

Adevărul despre Castelul Bran. De ce nu a locuit niciodată acolo Vlad Țepeș. Unde a trăit domnitorul

Castelul Bran, cunoscut și sub numele de castelul lui Dracula, este, cu siguranță, unul dintre cele mai populare castele de la noi din țară. Are o istorie bogată și este o adevărată mină de aur. Situat la 30 de km de Brașov, turiști din lumea întreagă vin în fiecare an să viziteze regiunea, fiind, tocmai, fascinați de romanul „Dracula”, scris de Bram Stoker. Și totuși, Vlad Țepeș nu a locuit niciodată în această cetate.

ICCJ nu se abate de la respectarea legii! Inalta Curte a desfiintat o noua condamnare data de judecatorul CAB Ciprian Ghita

Ridicat de către cavalerii teutoni între 1211-1225, Castelul Bran a fost la început o cetate de apărare, iar cu trecerea anilor, construcția a suferit importante modificări, precum gurile de tragere care serveau în scop militar au fost transformate în ferestre, iar camerele au fost pictate cu motive săsești. Totodată, la ordinul Reginei Maria a fost realizat un parc cu alei, terase și fântâni.

INTERVIU/ Adrian Tăbîrcă, primarul din Vadu Săpat: „Cu sprijin financiar, putem să devenim zonă turistică”

Sigismund de Luxemburg, Mircea cel Bătrân, Iancu de Hunedoara și Regina Maria, au fost, de-a lungul timpului, proprietarii cetății. A fost transformată în castel în anul 1920, după ce a fost donată de către autoritățile locale Reginei Maria, pentru meritele sale la înfăptuirea Marii Uniri, iar în 1932, aceasta a dat ordin să fie construită o centrală cu turbină electrică pentru iluminarea castelului. Castelul adăpostește, în prezent, muzeul Bran, care este întins pe patru etaje, fiind expuse colecții de ceramică, mobilier, arme și armuri.

Cândva, Prahova avea lideri, nu politicieni! Cel mai mare parc industrial din țară, construit la Ariceşti, continuă sa atragă sute de milioane de euro din investiţii private

În fiecare an, turiști din întreaga lume vin să viziteze Castelul Bran, fiind fascinați de romanul „Dracula” al lui Bram Stoker. Cu toate că Vlad Țepeș nu a locuit niciodată în această cetate. Adevărata reședință a domnitorului a fost Cetatea Poenari, din județul Argeș.

„Cetatea lui Vlad Ţepeş de la Poenari este singura care are o legătură reală cu domnitorul Vlad Ţepeş. Este singura fortăreaţă construită de el în Ţara Românească. A inspirat în literatură, în beletristică, în general, pe Bram Stocker, care a scris romanul care l-a făcut celebru pe Vlad Ţepeş, deşi ăsta este un roman de ficţiune şi trebuie luat ca atare. La fel şi Jules Verne, în romanul «Castelul din Carpaţi», se pare că a fost inspirat şi de cetatea de la Poenari”, adeclara Marius Păduraru, muzeograf, în urmă cu ceva timp.

Fortăreața a fost construită direct pe stâncă, în vârful muntelui. Ai de urcat de trepte ca să ajungi să vizitezi cetatea, dar priveliștea Văii Argeșului merită efortul.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191