Adio, Bulgaria de 1 Mai și de Paște. Vecinii de la sud de Dunăre se confruntă cu probleme serioase

Adio, Bulgaria de 1 Mai și de Paște. Vecinii de la sud de Dunăre se confruntă cu probleme serioase

Bulgaria este una dintre destinațiile favorite pentru foarte mulți români. Și în acest an se așteaptă ca turiștii din țara noastră să ia cu asalt stațiunile bulgărești. Multe hoteluri din țara vecină se confruntă însă cu o mare problemă, și anume lipsa de personal.

Crimă cu premeditare! Ploieştenii, ucişi de marii poluatori sub privirile nepăsătoare ale autorităților plătite SĂ TACĂ! CAMPANIE Phonline.ro şi Observatorulph.ro

 

Primarul Volosevici a dispus depunerea celui de al doilea proiect cu finanțare europeană pentru creșterea eficienței energetice a CET Brazi

Pentru români urmează o mini-vacanță de șase zile cu ocazia Paștelui și a zilei de 1 Mai. Mulți dintre aceștia vor alege să meargă pe litoralul bulgăresc, care a devenit o destinație preferată de tot mai mulți români. Planurile le-ar putea fi însă date peste cap din cauza crizei de personal cu care se confruntă hotelurile din țara vecină.

Teroare în Păuleşti! Un urs umblă nestingherit prin comună, în timp ce primarul „Tudorică” îşi vede liniştit de concediu

Turismul din Bulgaria este pus la grea încercare

Sezonul estival se apropie cu pași repezi, însă industria turismului de la malul mării din Bulgaria se confruntă cu o mare problemă. Mai exact, din cauza lipsei de personal, hotelurile ar putea rămâne închise pe timpul verii. Această situație a fost provocată în primul rând de reticența lucrătorilor de a accepta salarii mici, dar și de întârzierile survenite în procedurile de obținere a vizelor pentru angajații sezonieri din țări terțe.

Pe fondul acestei crize iminente, avocații din centrele de migrație și angajatorii iau în considerare acțiuni în justiție împotriva statului bulgar. Aceștia invocă beneficiile pierdute și critică sistemul lent de procesare a vizelor. Aceste întârzieri au avut un impact major asupra turismului, care se bazează în mare măsură pe lucrătorii sezonieri.

În ciuda faptului că mai multe modificări au fost aduse la Legea privind străinii în Bulgaria, hotelierii și proprietarii de restaurante sunt foarte sceptici cu privire la salvarea sezonului estival.

Autoritățile dau asigurări că problema va fi rezolvată la timp

Angajatorii, în special cei de pe coasta sudică a Mării Negre, s-au confruntat cu mari probleme în obținerea de vize pentru aproximativ 6.000 de lucrători din Uzbekistan. Mai exact, au fost raportate întârzieri de luni de zile, ineficiența birocratică împiedicând procesarea la timp a cererilor.

Ministrul interimar al Turismului, Evtim Miloșev, a admis gravitatea situației, dar a dat asigurări că administrația lucrează pentru a rezolva această problemă. În ciuda acestor promisiuni oficiale, persistă îngrijorarea cu privire la impactul potențial asupra sectorului turistic. Mai mult, există mari temeri legate de o criză iminentă dacă nu se iau măsuri rapide.

Pe fondul acestei situații de incertitudine, se profilează posibilitatea unei acțiuni juridice colective. În plus, angajatorii și centrele de migrație se gândesc să ceară despăgubiri pentru beneficiile pierdute. Astfel, în funcție de răspunsul statului bulgar la criza de personal, soarta sezonului turistic de vară din Bulgaria este în joc.

Totuși, potrivit ministrului interimar al Turismului, Evtim Miloșev, de-a lungul coastei sudice a Mării Negre, pregătirile sunt în plină desfășurare pentru un sezon estival de succes și liniștit. Așteptările autorităților sunt mari în privința creșterii numărului de turiști și a pregătirii instituționale.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191