AEP a început pregătirea alegerilor din 2024

AEP a început pregătirea alegerilor din 2024

Autoritatea Electorală Permanentă a demarat procedurile pentru pregătirea alegerilor din anul 2024, potrivit unui comunicat de presă al instituției. Anul viitor, românii vor fi chemați la urne să-i voteze pe europarlamentari, pe aleșii locali, pe parlamentari și pe președintele României.

Surse PhOnline.ro/ PSD şi PNL anunță azi comasarea alegerilor şi liste comune la europarlamentare şi locale

„Ținând cont că 2023 este an preelectoral, ne concentrăm toate eforturile pentru pregătirea celor patru tipuri de alegeri din anul 2024. Procesul electoral de anul viitor va fi unul complex pentru toți actorii implicați, fapt pentru care am mobilizat toți angajații AEP, astfel încât, din timp, să facem simulări și să analizăm toate scenariile și potențialele situații cu care ne-am putea confrunta. AEP este o instituție serioasă, profesionistă, cu angajați dedicați, care se vor pregăti în amănunt pentru a răspunde tuturor așteptărilor acestui important test pentru democrație”, a declarat președintele AEP, Toni Greblă.

Sondaj CURS/ Românii vor comasarea alegerilor. PSD conduce detaşat. PNL coboară la egalitate cu AUR

Pregătirile și simulările privind organizarea alegerilor din anul 2024 vor continua pe parcursul lunilor următoare.

Luju.ro: ÎN LOC SĂ FIE ÎN PUŞCĂRIE, NEGULESCU AMENINȚĂ– Mesaj trimis de paraditorul „Portocală” fostului premier Victor Ponta

Tot în perspectiva viitorului an electoral, AEP impementarează proiectul “DIGI-EMB – Digitalizare pentru creșterea nivelului transparenței, eticii și integrității activităților de management electoral și finanțare a partidelor politice și a campaniilor electorale”.

 

Pregătiri și pentru alegerile din diaspora

„Totodată, pentru pregătirea alegerilor de anul viitor, președintele AEP a avut un schimb aplicat de informații cu omologul francez, domnul Sébastien Audebert, șeful Biroului pentru Alegeri Politice din cadrul Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Franceze, cu domnul Tanor Thiendella Sidy Fall, președintele Rețelei pentru Competențe Electorale Francofone (RECEF), cu doamna Sena Latif, Însărcinat cu afaceri al Ambasadei României în Republica Franceză, și cu doamna Angelica Caraman, președintele Comisiei Electorale Centrale a Republicii Moldova.

În cadrul discuțiilor, președintele AEP și doamna Sena Latif au mulțumit domnului Sébastien Audebert pentru sprijinul acordat de către autoritățile franceze centrale și locale pentru buna desfășurare a proceselor electorale precedente, respectiv pentru punerea la dispoziție a spațiilor necesare pentru organizarea secțiilor de votare pentru românii din Franța. De asemenea, președintele AEP și-a exprimat dorința privind continuarea colaborării cu autoritățile franceze, în perspectiva anului 2024, și a menționat că autoritățile române depun eforturi semnificative din punct de vedere organizatoric și financiar pentru a sprijini comunitățile de români din străinătate să își exprime votul în număr cât mai mare.

Întâlnirile au avut loc în contextul participării președintelui AEP la Seminarul electoral privind metodele de vot folosite pentru facilitarea participării electorale și menținerea încrederii cetățenilor și la Adunarea Generală a Rețelei pentru Competențe Electorale Francofone (RECEF). Evenimentele sunt organizate de RECEF în parteneriat cu Biroul pentru Alegeri Politice din cadrul Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Franceze și cu sprijinul Organizației Internaționale a Francofoniei (OIF)”, transmite AEP.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191