Afacerea cu care o familie de români a dat lovitura. Planta pe care o cultivă se vinde cu 100 de lei gramul

Afacerea cu care o familie de români a dat lovitura. Planta pe care o cultivă se vinde cu 100 de lei gramul

Au vrut să-ți rotunjească veniturile cu o afacere inedită și au pariat pe cel mai scump condiment din lume! Este povestea unei familii din România, care a cultivat o plantă ce acum se vinde cu 100 de lei gramul.

Nicolae Ciucă recunoaște că imaginea i-a fost AFECTATĂ de scandalul „Baronului Lamborghini”, Iulian Dumitrescu: „Da, mi-a dăunat, ca imagine”

Considerat cel mai scump condiment din lume, cunoscut și ca „aurul roșu”, șofranul poate fi găsit pe culturi din zona Spaniei până în India, însă, planta a început, în ultimii ani, să fie cultivată și pe zone tot mai mari din România. De altfel, pare să fi cucerit tot mai mult teren în regiunea Moldovei, acolo unde Dumitru, convins de fiul său, în urmă cu 5 ani, a plantat bulbi de şofran pe un fost câmp de cereale, cu toate că nu avea habar cum se întreţine o astfel de plantaţie.

Luju.ro: Aşa trebuie să judece un judecător!

Dragoș, fiul său, a avut o discuție cu un bucătar din Belgia înainte de a-i sugera ideea de afacere. Astfel, familia a investit de euro. „Am început cu o suprafaţă de 5 ari şi acum am ajuns la 20 de ari. Nu facem faţă la o suprafață mai mare, nu avem o mână de lucru”, a spus Dragoș Precub, producător local, pentru

Situație dramatică în Provița de Sus şi Provița de Jos! 4000 de prahoveni nu au apă potabilă

Șofranul pe care îl cultivă în prezent pe mai puțin de un hectar se vinde cu 100 de lei gramul. Bineînțeles, munca necesară pentru a obține produsul final ce poate fi comercializat este destul de migăloasă, pentru a aduna un gram de şofran este nevoie de aprovimativ 170 de flori toate recoltate toamna, manual.

„Acestea sunt florile uscate. Ele înfloresc în perioada din octombrie-noiembrie. Florile sunt folosite pentru ceaiuri, pentru creme, în industria cosmetică. Acesta este condimentul, şofranul brut, care este poate fi folosit în indutstria gastronomică, la o Paella foarte bună, la un Risotto şi pe cure terapeutice pentru sistemul nervos”, a explicat Oana Precub, producător local.

În România, șofranul, cunoscut și ca „aurul roșu”, se vinde cu prețuri între 60 și 100 de lei gramul.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191