Afacerea pornită de Florentina cu banii de la nuntă. La început, nici nu şi-a dat seama de potenţialul uriaş al ideii

Afacerea pornită de Florentina cu banii de la nuntă. La început, nici nu şi-a dat seama de potenţialul uriaş al ideii

Nu suntem în regiunea Provence din Franţa, ci la noi în România, unde de şapte ani se ţine un festival dedicat lavandei – Purple Hill. „Un hectar de lavandă în mijlocul câmpului, lângă Tecuci. O mare de mov, să zic aşa, care atrage oamenii ca un magnet”, arată Adrian Obreja, reporter Observator. 

Mădălina Lupea, disperată să-şi ascundă problemele cu legea! A cerut Curții de Apel să-i treacă numele „la secret”. Instanța a refuzat solicitarea!

Evadare în lanul de lavandă

Zeci de oameni au venit din toate colţurile ţării pentru o poză spectaculoasă. „Super, super! Încantă ochiul! ( Am venit din) Buzău special pentru asta. O sută de kilometri. E ceva frumos!”, spun Cornel și Carmen, cuplu din Buzău. „( Venim) din Tecuci. Domnul e de la Iași. Special pentru weekendul ăsta. Foarte frumos. Anul trecut am ratat”, mărturisesc Ramona și Teodor

Nanu şi Volosevici, în dialog cu sute de ploieşteni din cartierele Muzicanți şi Bereasca

Pe reţelele de socializare, lanurile de lavandă fac senzaţie, iar turiştii profită din plin de decorul ideal pentru fotografii. O familie a venit în port tradiţional pentru o fotografie de colecţie. „Am urmărit pe Facebook şi este pentru prima dată când venim. Ne-am dorit foarte mult să ajungem, ca să putem să facem poze. Superb, superb, foarte frumos! Nemaipomenit!”, spune mama.

În atenția Poliției Prahova/ „3000 de cetățeni au obținut ilegal domiciliu sau viză de flotant în Câmpina!”

Afacerea deschisă de Florentina aici

Florentina a înfiinţat plantaţia, supărată că nu a găsit nicăieri în zonă lavandă să-și facă buchetul de mireasă. „Şi atunci, cu banii obţinuţi de la nuntă, am reuşit să înfiinţăm cultura. Ne bucurăm de mireasma ei în fiecare an”, spune Florentina Cârcotă, proprietar. 

Cultura s-a transformat uşor, uşor într-un business. „Am decis să facem aşa, o întrunire cu toţi prietenii şi să facă poze toţi odată în lavandă. Şi apoi cerere a fost, pentru că îşi doreau şi alţi oameni. Lavanda noastră exaltă de bucuria oamenilor care vin să ne viziteze”, adaugă Florentina Cârcotă, proprietar.

Cei care vin în vizită, nu plătesc bilet. Pot cumpăra însă un buchet cu lavandă la plecare, care costă 20 de lei. În plus, primesc şi o limonadă cu sirop de lavandă şi fursecuri. 

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191