Afaceri ilegale prin firme-fantoma, cu increngaturi si in Prahova. Cum actiona reteaua infractionala

Afaceri ilegale prin firme-fantoma, cu increngaturi si in Prahova. Cum actiona reteaua infractionala

O afacere ilegală cu produse petroliere a fost închisă de polițiști și procurori, care au efectuat joi dimineață mai multe percheziții, în șase județe. Sunt cercetate fapte de evaziune fiscală, cu un prejudiciu de peste două milioane de euro.

Mesaj din partea judecatorilor pentru „Portocala si Onea”: Magistrati cu un profil nesanatos

Polițiștii bucureșteni au pus în executare 60 mandate de percheziție domiciliară pe raza municipiului București și a județelor Ilfov, Prahova, Argeș, Iași, Giurgiu și Teleorman, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată și agravată, se arată într-un comunicat al DGPMB.

Un băiețel de cinci ani din Ploieşti, diagnosticat cu leucemie, are șanse la viată dacă îi suntem alături

 

OPC a amendat Ploiesti Shopping City, dupa ce ziarul nostru a publicat imagini cu mizeria de la fast-food-uri

„În fapt, în perioada 2019 – 2022, persoanele ar fi creat și implementat un mecanism infracțional prin care, folosind mai multe societăți comerciale de tip fantomă, ar fi înregistrat și declarat fiscal mai multe achiziții ce nu ar fi avut conținut economic, producând un prejudiciu de aproximativ 2.000.000 euro.

De asemenea, vor fi puse în executare 40 mandate de aducere emise pe numele bănuiților, în vederea audierii acestora.

În vederea recuperării prejudiciului cauzat, au fost identificate bunurile mobile/imobile și conturile deținute de persoanele bănuite, urmând a fi instituită măsura sechestrului asigurator, până la concurența sumei de aproximativ 2.000.000 euro.”

Potrivit unor surse judiciare, din anchetă a reieșit că s-au emis facturi printr-o firmă fantomă pentru cumpărarea de bunuri și servicii, precum produse petroliere. Acestea erau depozitate într-o locație lângă Ploiești, unde au fost găsite recipiente de mare volum. Ar mai fi fost emise și facturi pentru achiziția de forță de muncă și materiale de construcții, arată sursele citate.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191