Africa se rupe în două, la propriu! Au apărut primele fisuri care vor duce la separarea continentului

Africa se rupe în două, la propriu! Au apărut primele fisuri care vor duce la separarea continentului

Schimbarea plăcilor tectonice a divizat continentul de la apariția în 2005 a riftului est-african – o fisură de 35 de mile lungime în deșertul etiopian. Aceasta arată că continentul african se împarte în două – deschizând calea pentru apariția celui de-al șaselea ocean al Pământului, potrivit cercetătorilor, scrie jpost.com.
Schimbarea dintre plăcile tectonice este în curs de desfășurare de când a apărut, în 2005, Riftul Est-African – o fisură lungă de 35 de mile în deșertul etiopian.

Ionuț Dumitrescu, inginer: La Hidro Prahova e multă incompetență. O lipsă crasă de specialişti care lasă județul fără apă potabilă

Separarea plăcii tectonice somaleze și a celei mai mari plăci tectonice nubiene va împărți efectiv al doilea cel mai mare continent al lumii în două – un fenomen care nu a mai fost observat de sute de milioane de ani, când America de Sud și Africa erau împărțite în continente diferite.

Alin Moldoveanu şi incompetenții numiți politic, „vedete” naționale. Ruşine, hoților criminali!

Descoperirile se bazează pe un studiu din 2004 privind separarea plăcii tectonice somaleze și a celei mai mari, placa tectonică Nubiană. Studiul, care a fost publicat în revista științifică cu referenți, Earth and Planetary Science Letters, a constatat că plăcile se separă cu câțiva milimetri pe an.
Cum va arăta o Africă divizată?
Țări din Africa care în prezent nu au ieșire la mare, precum Etiopia, Uganda și altele, vor vedea introducerea unei linii de coastă – ceea ce va extinde posibilitățile de comerț și producție. Mai mult, divizarea ar duce la apariția unui nou ocean.

Criză majoră a apei potabile în Măneşti! Primarul Constantin Nițoi și Hidro Prahova îşi bat joc de sănătatea cetățenilor

„Golful Aden și Marea Roșie se vor revărsa peste regiunea Afar și în Valea Riftului din Africa de Est și vor deveni un nou ocean, iar acea parte a Africii de Est va deveni un mic continent separat”, a declarat Ken Macdonald, geofizician marin și profesor emerit la Universitatea din California, pentru Mashable.În timp ce divizarea continentului african și oceanul care ar urma să se formeze deține o abundență de posibilități, continentul nu se va diviza complet decât peste 5 până la 10 milioane de ani, potrivit cercetătorilor.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191