Al doilea bărbat din istorie care a primit la transplant o inimă de porc a murit după 6 săptămâni

Al doilea bărbat din istorie care a primit la transplant o inimă de porc a murit după 6 săptămâni

Lawrence Faucette, a doua persoană care a primit o inimă de porc modificată genetic în cadrul unei proceduri de transplant, a murit la șase săptămâni după intervenția experimentală. Centrul Medical al Universității din Maryland (UMMC), unde a fost efectuată operația, a spus că inima a început să dea semne de respingere în ultimele zile.

ICCJ nu se abate de la respectarea legii! Inalta Curte a desfiintat o noua condamnare data de judecatorul CAB Ciprian Ghita

„Ultima dorință a domnului Faucette a fost ca noi să profităm la maximum de ceea ce am învățat din experiența aceasta, astfel încât alții să aibă o șansă la o nouă inimă atunci când un organ uman nu este disponibil. A spus echipei de medici și asistente care s-au ocupat de el că ne iubește. Ne va lipsi foarte mult”, a declarat dr. Bartley Griffith, director clinic al programului de transplant cardiac de la Universitatea din Maryland, potrivit CNN.

INTERVIU/ Adrian Tăbîrcă, primarul din Vadu Săpat: „Cu sprijin financiar, putem să devenim zonă turistică”

Faucette, în vârstă de 58 de ani, a fost internat la UMMC pe 14 septembrie, după ce a prezentat simptome de insuficiență cardiacă și a suferit un transplant experimental șase zile mai târziu. Boala sa de inimă și afecțiunile preexistente l-au făcut ineligibil pentru un transplant de inimă umană.

Cândva, Prahova avea lideri, nu politicieni! Cel mai mare parc industrial din țară, construit la Ariceşti, continuă sa atragă sute de milioane de euro din investiţii private

„Singura mea speranță este să aleg un transplant cu inima de porc, xenotransplant”, a spus Faucette într-un interviu cu câteva zile înainte de operație.

„Nu avem alte așteptări decât să sperăm că o să avem mai mult timp împreună”, a spus tot atunci soția lui, Ann Faucette.

În săptămânile de după transplant, medicii lui Faucette au spus că acesta făcea progrese semnificative, fiind capabil chiar să meargă la kinetoterapie și să-și petreacă timp cu familia.

La o lună după operație, medicii au spus că funcția cardiacă era excelentă și au oprit medicația pentru susținerea funcției inimii. „Nu există nicio dovadă a unei infecții și a unei respingeri în acest moment”, a declarat atunci Griffith.

Medicii i-au administrat lui Faucette un tratament experimental cu anticorpi pentru a-i anula sistemul imunitar, în scopul de a preveni respingerea. Respingerea organelor este „cea mai importantă provocare cu transplanturile tradiționale, care implică organe umane”, a precizat UMMC într-un comunicat.

Ann, soția lui Faucette, le-a mulțumit cadrelor medicale pentru eforturile făcute pentru soțul ei.

„Larry a început această călătorie cu o încredere deplină în dr. Griffith și echipa lui. Știa că timpul care i-a mai rămas era scurt și aceasta era ultima lui șansă”, a spus ea.

Potrivit autorităților medicale din SUA, există peste de persoane pe lista cu transplant de organe, dintre care peste au nevoie de o inimă. Grupul Donate Life America spune că 17 oameni mor în fiecare zi în așteptarea unui donator.

În ianuarie 2022, Universitatea din Maryland a efectuat prima astfel de intervenție chirurgicală experimentală pe David Bennett, de 57 de ani, care a murit la două luni după operație. Deși nu au existat semne de respingere în primele săptămâni după transplant, o autopsie a concluzionat că Bennett a murit de insuficiență cardiacă provocată de „o serie complexă de factori”, inclusiv starea lui Bennett înainte de operație. Un studiu de caz publicat în The Lancet a subliniat, de asemenea, că există dovezi ale prezenței unui virus porcin care nu fusese identificate anterior.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191