Aleea Fauritorilor României Mari – O evoluție de 21 de ani: Ultimele 2 busturi, inaugurate sâmbătă

Aleea Fauritorilor României Mari – O evoluție de 21 de ani: Ultimele 2 busturi, inaugurate sâmbătă

Azi, începând cu orele 10, a început finalizarea proiectului „Aleea Făuritorilor României Mari”, din Parcul „Constantin Stere” Bucov.

VIDEO/ Primarul Andrei Volosevici a răbufnit la adresa managerului Spitalului Județean: La Terapie Intensivă lipsesc medicamente esențiale! Familiile şi le cumpără!”

SMV Ploiesti, societate cultural-istorica prezidata de Mircea Cosma, a conceput această alee ca pe o amintire vie a personalităților care au contribuit semnificativ la istoria țării noastre.

Comunele Gornet şi Drăgăneşti au atras peste 5 milioane de euro, prin „Anghel Saligny”. Prefectul Virgiliu Nanu, alături de cei doi primari, la semnarea contractelor de finanțare

„Astăzi, la ora 17, am încheiat un proiect ce a debutat acum 21 de ani, în ziua de 30 noiembrie 2002, odată cu montarea bustului lui Constantin Stere. Acest concept îndrăzneț a fost asumat de către SMV Ploiești la data de 20 martie 1990, în Târgu Mureș. Acest proiect a avut ca scop aducerea în atenția publică a unor personalități remarcabile ale istoriei noastre.”, a transmis Mircea Cosma.

Conferinta de presa la PSD Ploiesti/ Gheorghe Sîrbu, fost PNL: „Roberta Anastase ne zicea sa blocam investitiile in Ploiesti. M-a pus invlusiv pe mine sa votez impotriva mea!”

Această alee de onoare este o mărturie a respectului față de cei care au contribuit la formarea și consolidarea statului român modern.

Nu trebuie să ratați festivitățile de inaugurare care vor avea loc sâmbătă, pe data de 21 octombrie 2023, începând cu orele 10, în Parcul Bucov.

Programul cuprinde festivitatea de dezvelire a busturilor, alocuțiuni emoționante, acordarea de distincții și depuneri de buchete de flori cu panglica tricoloră, pentru a onora memoria acestor făuritori ai României Mari.

De asemenea, defilarea impresionantă a detașamentului militar al brigăzii Ploiești va aduce un strop de solemnitate evenimentului.

„Vă așteptăm cu brațele deschise să ne alăturăm în această zi de celebrare a istoriei noastre și a personalităților care au contribuit la ceea ce suntem astăzi!”, au mai spus organizatorii.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191