Alertă: 18 bombardiere chineze cu capacitate nucleară au intrat în zona de apărare aeriană a Taiwanului

Alertă: 18 bombardiere chineze cu capacitate nucleară au intrat în zona de apărare aeriană a Taiwanului

Optsprezece bombardiere chineze cu capacitate nucleară au intrat în zona de apărare aeriană a Taiwanului, a anunţat marţi guvernul de la Taipei, o incursiune record pe fondul tensiunilor crescute cu Beijingul.

La 103 ani de la semnarea actului istoric, SMV Ploiesti a organizat Sarbatoarea Tratatului de la Trianon”, pe „Aleea Fauritorilor Romaniei Mari”

Douăzeci şi unu de avioane au intrat în Zona de Identificare a Apărării Aeriene (ADIZ) a Taiwanului în ultimele 24 de ore, dintre care 18 bombardiere H-6 cu capacitate nucleară, a declarat marţi dimineaţă Ministerul Apărării taiwanez, citat de France Presse.

STOP ABUZURILOR DIN JUSTIȚIE! Mesajul fostei sefe DIICOT Giorgiana Hosu, dupa achitarea post-mortem a politistului Dan Hosu: “Vreau sa se invete ceva din acesti 7 ani si oamenii sa invete sa gandeasca ei insisi. Sa nu se grabeasca nimeni sa arunce cu piatra”

ADIZ a Taiwanului este mai mare decât spaţiul aerian al insulei. Ea include o parte din cel al Chinei şi chiar o porţiune din continent, potrivit Agerpres.

In atentia Politiei Prahova, OPC, ANAF! O firma din Brasov escrochează pensionari din Prahova, cu întâlniri la hoteluri, unde vând chinezării la suprapreț

China a mărit considerabil numărul incursiunilor în sud-vestul zonei de acces restrâns a Taiwanului în ultimii doi ani, dar aceasta este de departe cea mai mare incursiune a bombardierelor H-6 de când Taipeiul a început să publice date zilnice despre ele în septembrie 2020, potrivit unei baza de date AFP.

Săptămâna trecută, China a impus noi interdicţii de import pentru alimente, băuturi, alcool şi produse din peşte din Taiwan.

Prim-ministrul taiwanez Su Tseng-chang a acuzat China că încalcă regulile comerciale internaţionale şi că dă dovadă de „discriminare” faţă de insulă.

H-6 este principalul bombardier cu rază lungă de acţiune al Chinei şi poate transporta focoase nucleare.

Este rar ca China să trimită mai mult de cinci bombardiere H-6 într-o zi, dar incursiunile au crescut dramatic în ultimele săptămâni.

Luna trecută, 21 dintre aceste bombardiere au survolat ADIZ a Taiwanului, iar numărul actual pentru decembrie este de 23.

Cei 23 de milioane de locuitori ai Taiwanului trăiesc sub ameninţarea constantă a unei invazii a Beijingului, care consideră insula parte a teritoriului său pe care îl va recuceri într-o zi, cu forţa dacă va fi necesar, notează AFP.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191