Alertă InfoCons: Bomboanele oferite cadou de Ziua Îndrăgostiților au până la 10 E-uri

Alertă InfoCons: Bomboanele oferite cadou de Ziua Îndrăgostiților au până la 10 E-uri

Specialiștii InfoCons au realizat un studiu pe produsele tip cutii cu bomboane (trufe, praline si bomboane cu ciocolată) ce se găsesc pe piața din România. În total au fost analizate 126 de produse.

STOP ABUZURILOR DIN JUSTIȚIE! Mesajul fostei sefe DIICOT Giorgiana Hosu, dupa achitarea post-mortem a politistului Dan Hosu: “Vreau sa se invete ceva din acesti 7 ani si oamenii sa invete sa gandeasca ei insisi. Sa nu se grabeasca nimeni sa arunce cu piatra”

S-a constatat că 48% din produse au cel puțin un aditiv alimentar, dar sunt și produse cu 10 aditivi.

In atentia Politiei Prahova, OPC, ANAF! O firma din Brasov escrochează pensionari din Prahova, cu întâlniri la hoteluri, unde vând chinezării la suprapreț

Din punctul de vedere al ingredientului principal 70.63 % dintre produse au ca prim ingredient zaharul, 7.93 % au ciocolata, 5.55 % au siropul de glucoză și grăsimile vegetale, 4.76 % au masa de cacao și 2.38 % au crema de praline și crema cu aromă.

Guvernul a aprobat cedarea pasajului de la Podul Înalt către Primăria Ploiești. Poate fi demarat proiectul de lărgire la patru benzi

InfoCons a mai stabilit că 39.68 % din produse menționează cantitatea de substanță uscată de cacao. Cantitatea variază între 82 % și 23 %.

Valoarea energetică variază între 366 kcal și 637 kcal raportate la 100 grame de produs. Cantitatea de grăsimi variază între 7.2 g și 53 g raportată la 100 grame de produs. Cantitatea acizilor grași saturați este cuprinsă între 4.3 g și 40 g, iar cea de zaharuri variază între 32g și 67.7g, a precizat InfoCons.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191