Alertă meteo. COD PORTOCALIU și GALBEN de vijelii și ploi, cu grindină, în aproape toată țara

Alertă meteo. COD PORTOCALIU și GALBEN de vijelii și ploi, cu grindină, în aproape toată țara

Se anunță furtuni în intervalul următor. Meteorologii au emis Cod portocaliu și galben de vreme rea în aproape toate regiunile țării.

Locuitorii din Păcureți mor de sete! Niciun strop de apă la robinet. Noul primar Ionuț Voicu e zero barat!

Prin intermediul unei avertizări COD GALBEN, emise miercuri dimineață, pentru intervalul 26 iulie, ora 10:00 – 27 iulie, ora 02:00, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță că, în răstimpul avut în vedere, „în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin intensificări ale vântului (rafale de 55…70 km/h și izolat peste 80 km/h), vijelii, frecvente descărcări electrice, grindină și averse torențiale (în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat peste 30…40 l/mp).

Virgiliu Nanu, cu ochii pe lucrările derulate în Slănic: „Vreau să mă asigur că lucrările corespund şi că fondurile sunt folosite corect!”

 

Dezinteres criminal! Primarul Alin Moldoveanu lasă Spitalul din Câmpina fară aer condiționat! Pacienții şi medicii se sufocă la 40 de grade!

foto: meteoromania.ro

COD PORTOCALIU: vijelii puternice, frecvente descărcări electrice, averse torențiale

Totodată, ANM a emis un COD PORTOCALIU, pentru intervalul 26 iulie, ora 10:00 – 27 iulie, ora 02:00. Conform hărții aferente, mai multe județe, dar și Capitala se vor afla sub incidența acestei avertizări de instabilitate atmosferică accentuată.

 

 

Sunt anunțate vijelii puternice, precum și ploi însemnate cantitativ – îndeosebi în Transilvania și Moldova.

 

„În intervalul menționat, în Oltenia, Muntenia, vestul Dobrogei și în cea mai mare parte a Transilvaniei și a Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin intensificări ale vântului (rafale de 70…90 km/h și izolat de peste 100 km/h), vijelii puternice, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină.

În intervale scurte de timp, de 1 până la 3 ore, cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat peste 50…60 l/mp, îndeosebi în Transilvania și Moldova”, anunță ANM prin intermediul avertizării COD PORTOCALIU.

 

Atenționare COD GALBEN până joi la ora 10: vânt și averse torențiale

Totodată, ANM a emis și o atenționare COD GALBEN, pentru perioada 27 iulie, ora 02:00 – 27 iulie, ora 10:00.

„În intervalul menționat, în sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei vântul va continua să prezinte intensificări cu rafale în general de 55…65 km/h.

În jumătatea de est a Munteniei, sudul Moldovei și Dobrogea instabilitatea atmosferică se va menține temporar accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului (rafale de 50…60 km/h), vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp”, anunță ANM.

Prognoză specială pentru Capitală

Și tot miercuri dimineață, ANM a transmis o prognoză specială pentru zona municipiului București. E vizat intervalul 26 iulie ora 10:00 – 27 iulie ora 10:00.

Miercuri va fi caniculă, maxima termică urmând să se situeze în jurul a 40 de grade, dar în a doua parte a zilei vremea va deveni instabilă. Astfel că meteorologii se așteaptă ca și în Capitală să se producă vijelii.

 

„Va fi caniculă, disconfortul termic deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă se va situa în jurul a 40 de grade, iar minima va fi de 17…19 grade.

 

Cerul va fi variabil, însă începând din a doua parte a zilei instabilitatea atmosferică se va manifesta prin intensificări ale vântului (rafale în general de 60…70 km/h), vijelie, înnorări temporar accentuate, frecvente descărcări electrice și averse”, precizează Administraţia Naţională de Meteorologie în prognoza specială.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191