Alertă pe litoral. Impactul exploziei barajului de pe Nipru se apropie de Constanța. Când va ajunge viitura

Alertă pe litoral. Impactul exploziei barajului de pe Nipru se apropie de Constanța. Când va ajunge viitura

Explozia barajului de pe Nipru, situat la 70 de kilometri de zona Herson, a făcut ravagii în cale și a ajuns chiar și în Marea Neagră. Din cauza curenților și vântului, viitura se va apropia și de litoralul românesc, în decurs de câteva zile, spun specialiștii.

Coşmar pentru Onea&Portocală! Mihaela Iorga Moraru, „paradită” cu dosare măsluite, numită al doilea om din conducerea DNA Central

Viitura, împinsă de vânt și curenți către litoralul românesc

În urma exploziei din zona barajului de pe Nipru, viitura a distrus totul în cale, iar specialiștii avertizează că, în curând, efectele devastatoare vor fi vizibile și în zona litoralului românesc, scrie Antena3 Împinsă de vânt și de curenți către litoralul românesc, viitura va aduce, din păcate, cantități însemnate de gunoaie.

1 Decembrie 2023: Ploieştenii sunt aşteptați la artificii, vin cald, mâncare tradițională şi parada militară

„Vorbim despre cantități foarte mari de apă dulce care vin din baraj, despre sedimente, despre nutrienți, care sunt spălați de apă din toată lunca inundabilă a Niprului, vorbim despre mizerie, gunoaie, materie organică, crengi, lemne, gândiți-vă, totul a fost luat în calea viiturii.

IJP Prahova au organizat Campania impotriva violentei in familie „Nicio palma nu merita a doua sansa!”

Aceasta spală în continuare, cât timp vine apa din bazin și totul se deversează în mare”, a declarat Florin Timofte, cercetător-biolog la Institutul Național de Cercetare si Dezvoltare Marina „Grigore Antipa” din Constanța.

Viitura va ajunge în aproximativ 10 zile 

Specialiștii spun că viitura va ajunge în aproximativ zece zile în zona litoralului românesc, având efecte negative asupra calității apei.

„Toată viitura din Ucraina se va combina și cu Dunărea, pentru că în momentul de față am avut ploi suficiente pe continent și debitul Dunării va crește în următoarea perioadă.

Împreună cu viitura se vor crea niște condiții neprielnice, nu vom avea acea apă limpede, clară pe care toți turiștii o așteaptă pe litoral, probabil că apa își va schimba culoarea, vor apărea sedimentele, iar apa mării va fi tulbure un pic, practic va scădea calitatea apei”, a precizat biologul Florin Timofte, scrie Antena3 CNN.

Experții ridică probe din apa Mării Negre

Experții Direcției de Sănătate Publică din Constanța prelevează, zilnic, probe din apa Mării Negre pentru a depista semne de poluare.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191