Amenzi de peste 160.000 de lei, date de polițişti, în minivacanța de 1 Mai şi Paşte

Amenzi de peste 160.000 de lei, date de polițişti, în minivacanța de 1 Mai şi Paşte

*REZULTATELE POLIȚIȘTILOR DIN MINIVACANȚA DE 1 MAI ȘI PAȘTE*

Nicolae Ciucă recunoaște că imaginea i-a fost AFECTATĂ de scandalul „Baronului Lamborghini”, Iulian Dumitrescu: „Da, mi-a dăunat, ca imagine”

 

Luju.ro: Aşa trebuie să judece un judecător!

În perioada 1-6 mai a.c., cei peste 1.500 de poliţişti prahoveni au fost prezenți la datorie pentru asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică și pentru prevenirea producerii unor evenimente negative.

Situație dramatică în Provița de Sus şi Provița de Jos! 4000 de prahoveni nu au apă potabilă

Pe parcursul celor 6 zile, polițiștii au intervenit la peste 650 de apeluri 112 și au aplicat, în urma acestora 59 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 62.000 de lei, conform OUG nr. 34/2008 privind apelarea abuzivă sau repetată a numărului de urgență 112.

 

Tot în urma intervențiilor apelurilor 112, polițiștii au aplicat 90 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 70.000 de lei conform Legii nr. 61/1991 privind sancționarea faptelor de nerespectare a ordinii și liniștii publice.

 

În perioada de referință, polițiștii prahoveni au organizat peste 25 de acțiuni punctuale de prevenire și de asigurare a măsurilor de ordine și siguranță publică pe raza județului Prahova, în contextul minivacanței.

 

Polițiștii rutieri au acționat pe căile de acces ce converg spre lăcașurile de cult și zonele de agrement, în punctele cu risc ridicat de accidente și la orele cu trafic intens, pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor și blocajelor rutiere, dirijarea, fluidizarea și controlul circulației pe principalele căi de comunicație spre și dinspre stațiunile turistice.

 

În urma activităților din teren, polițiștii au legitimat aproximativ 850 de persoane, au oprit, pentru control peste 600 de autovehicule efectuând testări cu aparatele etilotest și drugtest în cazul a mai mult de jumătate dintre șoferii opriți, și au aplicat peste 230 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 35.500 de lei.

 

Dintre acestea, aproximativ 180 au fost aplicate conform O.U.G. nr. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, iar 30 au fost aplicate conform Legii nr.61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

 

Totodată, pentru abaterile constatate la regimul rutier au fost reținute 9 permise de conducere și retrase 4 certificate de înmatriculare. De asemenea, au fost efectuate 15 controale corporale și 9 controale ale bagajelor.

Polițiștii prahoveni acționează permanent pentru prevenirea și combaterea oricăror fapte antisociale și sunt pregătiți să intervină în orice moment.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191