Amenzi pentru toți românii care nu locuiesc la adresa din buletin. Schimbare majoră la actele de identitate

Amenzi pentru toți românii care nu locuiesc la adresa din buletin. Schimbare majoră la actele de identitate

Pe masa Parlamentului se află un nou proiect de lege care va impune noi obligații pentru cetățenii români. Mai precis, persoanele fizice care nu mai locuiesc la adresa de reşedinţă stabilită vor fi obligate ca să notifice acest lucru la oricare serviciu public comunitar de evidenţă a persoanelor.

Primaria Albesti Paleologu, amendata de Garda de Mediu Prahova! Tone de deseuri, descoperite in Cricovul Sarat

Astfel, persoanele fizice care nu mai locuiesc la adresa de reşedinţă stabilită vor fi obligate ca, în termen de 15 zile de la plecare, să notifice acest lucru la oricare serviciu public comunitar de evidenţă a persoanelor.

Activitatea Lukoil Ploiesti, in pericol, din cauza embargoului UE asupra titeiului rusesc?

Amenzi pentru cei care nu-și declară reședința
În caz contrar, persoanele ce nu îndeplinesc aceste obligații vor fi sancţionate cu amendă de la 75 lei la 150 lei.

Aviz amatorilor! O consilieră USR a construit ilegal un bloc între case. Verdict final al instanței

Noul proiect modifică şi completează Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 97/2005 privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români.

„Persoana fizică, care nu mai locuieşte la adresa la care şi-a stabilit reşedinţa, este obligată să notifice la oricare serviciu public comunitar de evidenţă a persoanelor, despre încetarea valabilităţii menţiunii privind reşedinţa, în termen de 15 zile de Ia plecare.”, prevede actul normativ.

Potrivit iniţiatorilor, „reglementările legale în vigoare conţin obligaţii pentru cetăţeni referitoare la schimbarea domiciliului, dar modul în care sunt formulate nu permite sancţionarea nerespectării acestora, iar în cazul stabilirii reşedinţei nici nu există instituite astfel de obligaţii.”