Anchetă pentru casa răposatului Ion Dolănescu. Vecinii s-au unit împotriva fiului Ionuț Dolănescu. Mărul discordiei

Anchetă pentru casa răposatului Ion Dolănescu. Vecinii s-au unit împotriva fiului Ionuț Dolănescu. Mărul discordiei

Renovată recent, casa răposatului Ion Dolănescu din București este în centrul unei anchete. Vecinii lui Ionuț Dolănescu, moștenitorul artistului, se plâng că nu le mai ajunge soarele în locuințe, din cauza podului casei memoriale, care a fost înălțat.

SONDAJ PE INTENTIA DE VOT – PSD ramane pe primul loc, cu 29% in optiunile romanilor la alegerile parlamentare. AUR isi pastreaza pozitia a doua, iar PNL ramane pe locul al treilea

Construcția va fi cercetată de procurori și de experții în construcții. În același timp, reclamanții susțin că ar fi pierdut și foarte mulți bani, pentru că valoarea apartamentelor lor a scăzut, odată cu lipsa luminii .

Şofer, oprit cu focuri de armă pe DN1, lângă Ploieşti, după ce a furat o maşină din mall: „Eu sunt stăpânul lumii, dezactivez conexiunea cu poliția”

Bătrâna casă a lui Ion Dolănescu din centrul Capitalei s-a transformat total după moartea cântărețului, în 2009. Moștenită de Ionuț Dolănescu, fiul cel mare al artistului, ea arată cu totul altfel acum. Podul a fost în mansardă, iar proprietarii apartamentelor din blocul învecinat au reclamat că nu ar respecta autorizația de construcție.

ATENTIE, VORBESTE UDROIU! – Prima opinie a judecatorului Mihail Udroiu, proaspat promovat la Inalta Curte, privind efectele deciziei CJUE relativ la prescriptia raspunderii penale

Avocat Narcisa Popescu, mandatara proprietarilor învecinați: „Au fost afectate apartamentele, casa existentă nu mai are nicio legătură cu imobilul pe care îl vedeți dvs, iar pe partea de înălțime e o diferență de doi metri, care rezultă din transformarea podului în mansardă.”

În ultimele luni, vecinii i-au cerut socoteală lui Ionuț Dolănescu și s-au plâns autorităților. Iar angajaţii de la Disciplina în Contrucții ar fi constatat că autorizația emisă în urmă cu aproape trei ani nu ar fi fost respectată.

Nemulțumit este și unul dintre coproprietarii terenului din strada Caimatei. Și nu doar din pricina mansardei.

Constantin Giosanu, vecinul lui Ionuț Dolănescu: „Eu, în spate, oricum nu am vizibilitate. În spate mi-a făcut o terasă, un balcon, mi-a majorat o ușă care e față în față cu geamurile, și nu corespunde din punct de vedere al regulilor arhitecturii.”

În replică, Ionuț Dolănescu susține că nemulțumirile vecinilor săi sunt nejustificate

Ionuț Dolănescu: „Nu am viciat pe nimeni și nu am adus niciun prejudiciu cuiva ! Casa din Caimatei are înălțimea conform proiectului aprobat de PMB. (….) Am adus un specialist topo care a măsurat casa și există documentație care atestă acest lucru.”

Proprietarii din clădirea învecinată susțin că din pricina mansardei valoarea locuinţelor lor ar fi scăzut cu peste o sută de mii de euro.

Întregul scandal iscat de mansarda construită de Ionuț Dolănescu ajunge și în justiție. Pe de o parte, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 cercetează posibile infracțiuni legate de construirea într-o arie protejată. Pe de altă parte, vecinii nemulțumiți vor cere în instanțele de judecată nu doar anularea autorizației de construcție, cât mai ales demolarea mansardei și aducerea ei la regimul de înălțime inițial.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191