Anunț neașteptat făcut de Rusia, în plină contraofensivă a Ucrainei

Anunț neașteptat făcut de Rusia, în plină contraofensivă a Ucrainei

Rusia a declarat luni că a avansat în trei zile trei kilometri spre Kupiansk, în nord-estul Ucrainei, o zonă recucerită în septembrie anul trecut de forţele ucrainene şi care se confruntă cu o ofensivă rusă de câteva săptămâni, informează AFP.

ITM Prahova: De la 1 octombrie 2023, salariul de bază minim brut se stabileşte la 3.300 lei

„În ultimele trei zile, soldaţii ruşi au făcut un avans în această direcţie de peste trei kilometri pe o porţiune de front lungă de 11 kilometri”, a transmis Ministerul rus al Apărării în buletinul său zilnic.

Apel către Garda de Mediu Prahova: Ploieştiul se sufocă! Lista marilor poluatori care ne pun sănătatea în pericol

Conform sursei citate, aceasta este zona dintre satele Vilciana şi Perciotravneve, la nord-est de Kupiansk, un oraş cu aproximativ de locuitori înainte de conflict.

OPC Prahova a făcut ravagii în parcurile auto din Ploieşti. Peste 400 de maşini, scoase de la vânzare

Ucraina a recunoscut la jumătatea lunii iulie că se află într-o „poziţie defensivă” în regiunea Kupiansk, armata rusă lansând o ofensivă acolo. De atunci, Moscova pretinde că avansează câte puţin.

Forţele Kievului au început o contraofensivă majoră în iunie pentru a încerca să recucerească teritoriile estice şi sudice ocupate de armata rusă, potrivit Agerpres.

Cu toate acestea, progresul a fost până acum destul de mic, deoarece Rusia a construit linii defensive puternice, constând din tranşee, capcane antitanc şi câmpuri minate.

Zona Kupiansk şi cea mai mare parte a regiunii Harkov au fost recucerite de la armata rusă în septembrie anul trecut, după o ofensivă surpriză a forţelor ucrainene.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191