Apel catre autoritati! Balastiera firmei Vierstein Bau a desertificat un areal natural din Bucov

Apel catre autoritati! Balastiera firmei Vierstein Bau a desertificat un areal natural din Bucov

Chiar daca activitatea firmei Vierstein Bau din Bucov detine, cel putin in aparenta, avizele necesare derularii lucrarilor in zona raului Teleajen, imaginile filmate cu drona pe albia raului ar trebui sa dea de gandit autoritatilor de control ale statului.

Primarul Volosevici a dispus depunerea celui de al doilea proiect cu finanțare europeană pentru creșterea eficienței energetice a CET Brazi

Un intreg areal, intins pe o suprafata uriasa (236.386 metri patrati!) a fost „desertificat” in urma lucrarilor de exploatare a firmei respective, fiind afectate nu doar specii de pasari si alte vietuitoare, dar si calitatea vietii locuitorilor din zona Bucov-Ploiestiori.

Teroare în Păuleşti! Un urs umblă nestingherit prin comună, în timp ce primarul „Tudorică” îşi vede liniştit de concediu

Potrivit observatorulph.ro, mai exista si o a doua o exploatare a aceliasi societati, care are o suprafață aproape identică primei – 201.034 metri pătrați!!! și este tot pe malul râului, la aproape 1,5 kilometri de prima, în imediata vecinătate a zonei Parcului Bucov. Astfel că de ”beneficiile” aduse de ea se ”bucură” nu doar ecosistemul de pe râu, ci și animalele și păsările din pădure.

Virgiliu Nanu promite sprijin total pentru investițiile în Prahova: Vizită oficială la Cameron România SA

Viteza cu care cei de la Vierstein Bau au început lucrul la această a doua exploatare a fost de-a dreptul impresionantă. După cum vedeți din imaginile filmate și fotografiate de-a lungul timpului, în zona respectivă a apărut un hău în care utilajele și mașinile de transport, deși sunt impresionante ca dimensiuni, arată ca niște mici insecte.

Ce ne spune acest raport de mărime, aceste proporții? Că este foarte posibil ca adâncimea acestei cele de-a doua exploatații să fie mai mare de opt metri, așa cum este autorizată, ceea ce ar fi deosebit de grav și ar avea un impact devastator asupra ecosistemului, dar și asupra pânzei freatice.

Citeste articolul integral AICI

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191