Apple a pierdut 200 de miliarde de dolari în două zile, după apariția informaților despre interzicerea iPhone în China

Apple a pierdut 200 de miliarde de dolari în două zile, după apariția informaților despre interzicerea iPhone în China

Acțiunile Apple au scăzut joi cu după apariția unor informații potrivit cărora China intenționează să extindă interdicția de utilizare a iPhone-urilor la agențiile și companiile guvernamentale, transmite CNN.

Se îngroaşă gluma! Gheorghe Sîrbu a plecat din PNL şi candidează la Primăria Ploieşti din partidul SOS, al Dianei Şoşoacă

Investitorii sunt îngrijorați cu privire la capacitatea Apple, cea mai valoroasă companie publică din lume, de a continua să facă afaceri în cea de-a doua cea mai mare economie a lumii.

Primarul Volosevici: Elevii primesc mere stricate şi biscuiți „de carton” în programul „Cornul şi laptele” derulat prin Consiliul Județean. Am sesizat Prefectura Prahova

Apple a consemnat miercuri cea mai mare scădere zilnică din ultima lună. Compania a pierdut circa 200 de miliarde de dolari în două zile, iar acțiunile sale au cel mai scăzut nivel, potrivit indicelui Dow Jones.

Aviz „paraditorilor”! Președinta CSM, mesaj tranșant pentru DNA: ‘Tentaţia exercitării discreţionare a puterii’ să fie ‘de domeniul trecutului’!

Interdicțiile ar putea fi de rău augur pentru Apple

China este cea mai mare piață externă unde sunt comercializate produsele companiei, iar vânzările chinezești au reprezentat anul trecut aproximativ o cincime din veniturile totale ale companiei.

Apple nu dezvăluie vânzările de iPhone în funcție de țară, dar analiștii de la compania de cercetare TechInsights estimează că în ultimul trimestru au fost mai multe vânzări de iPhone în China decât în Statele Unite.

De asemenea, Apple produce majoritatea iPhone-urilor sale în fabricile din China.

Apple joacă, de asemenea, un rol important în economia Beijingului, a scris miercuri Brandon Nispel, analist la KeyBanc Capital. Din acest motiv, compania ”a fost percepută de-a lungul timpului ca fiind relativ ferită în China de restricțiile guvernamentale”. Aceste interdicții ridică o întrebare importantă, a scris el, respectiv: ”Își schimbă guvernul poziția?”.

Miercuri, Wall Street Journal a relatat că Beijingul a interzis utilizarea iPhone-urilor de către oficialii guvernului de rang înalt și că managerii au notificat personalul cu privire la această interdicție prin intermediul unor grupuri de chat și în întâlniri.

Este un moment „interesant” pe piața telefoanelor inteligente

Joi, Bloomberg a relatat că aceste interdicții au fost extinse la companiile cu capital de stat, inclusiv la gigantul energetic PetroChina, cu milioane de angajați, care controlează mari părți din economia chineză.

Analiștii de la Bank of America au scris joi că potențiala interdicție a iPhone-ului apare după lansarea unui nou smartphone emblematic high-end de către producătorul chinez Huawei.

Potrivit analiștilor, acest moment este unul ”interesant”.

Guvernul american a declarat marți că investighează noul smartphone. Consilierul pentru securitate națională Jake Sullivan a declarat în timpul unei conferințe de presă la Casa Albă că SUA au nevoie de ”mai multe informații despre structura exactă a acestuia” pentru a determina dacă au fost ocolite restricțiile americane privind exporturile de semiconductori pentru a crea noul cip.

Companiile din domeniul tehnologiei s-au prăbușit în urma acestei știri, Nasdaq Composite a scăzut joi cu aproximativ 0,9%, iar sectorul semiconductorilor a scăzut cu peste 2%.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191