Aquila a raportat un profit în creştere cu 122%, în primul trimestru al anului

Aquila a raportat un profit în creştere cu 122%, în primul trimestru al anului

Aquila a raportat un profit în creştere cu 122%, în primul trimestru al anului.
Profitul Aquila, companie specializată în servicii integrate de distribuţie şi logistică pentru piaţa bunurilor de larg consum din România şi Republica Moldova, a înregistrat un avans de 122%, în primul trimestru din acest an faţă de aceeaşi perioadă din 2022, la 27 de milioane de lei, informează Agerpres.

Ludovic Orban sare la gâtul lui Iulian Dumitrescu, preşedintele PNL Prahova: “Nesimțire sfidătoare!”

Potrivit rezultatelor publicate marţi de companie, veniturile au crescut cu aproximativ 93 milioane lei (+20%), de la 469 milioane lei în primele trei luni din 2022, la 562 milioane lei în acelaşi interval din 2023, în timp ce marja brută din vânzarea mărfurilor a crescut cu aproximativ 26 milioane lei, (+1,4 pp), până la 22,3%.

Ioana Neagu, umilita public de liberali acum 4 ani, s-a inscris in PNL inaintea alegerilor

În structura veniturilor, toate cele trei segmente de afaceri au susţinut rezultatele companiei, înregistrând creşteri de 20% pe segmentul distribuţie, 13% pe segmentul logistică şi 7% pe segmentul transport.

Primarul PNL „Tudorică”, de la Păuleşti, şi-a pus ginerele candidat la Primăria Blejoi, tot din partea PNL

Ca evoluţie a veniturilor din segmentul distribuţie, aceasta a fost determinată de creşterea organică în toate cele trei canale de vânzare: tradiţional (+37%), HoReCa (+31%) şi benzinării şi magazine de proximitate cu (+23%). De asemenea, veniturile aferente brandurilor proprii, Gradena şi La Masă, au avut un avans de 45% în primul trimestru al anului, până la 18,7 milioane lei.

În acelaşi timp, EBITDA a crescut cu 13 milioane lei şi a ajuns, în perioada analizată, la peste 40 milioane lei, în creştere de 48%.

În ceea ce priveşte sustenabilitatea, Aquila şi-a propus ca ţintă reducerea cu 10% a emisiilor de gaze cu efect de seră până în anul 2026, faţă de anul 2021, prin reînnoirea flotei, optimizarea rutelor de transport, eficientizarea operaţiunilor logistice, cursuri de conducere defensivă pentru angajaţi, precum şi utilizarea surselor alternative de energie.

Aquila operează în România şi în Republica Moldova, cu un model de afaceri integrat, cu activitate în următoarele segmente de afaceri: distribuţie, logistică şi transport. Compania vinde produse de larg consum în peste 67.000 de puncte de desfacere prin toate canalele de comerţ cu amănuntul al bunurilor de larg consum, care acoperă peste 90% din piaţă.

Din noiembrie 2021, Aquila este listată la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), ca urmare a unei oferte publice iniţiale în valoare de 367 milioane lei, cea mai mare ofertă publică iniţială derulată de o companie antreprenorială românească pe piaţa de capital locală. Acţiunile companiei (simbol AQ) sunt incluse în indicele de referinţă BET al Bursei de Valori Bucureşti şi Global All Cap ai FTSE Russell.

Compania a obţinut nota maximă în cadrul evaluării Vektor, efectuată de Asociaţia Română pentru Relaţia cu Investitorii – ARIR, în baza a 12 criterii privind guvernanţa corporativă şi comunicarea cu investitorii.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191