Ar fi utilă o astfel de măsură şi în Ploieşti? Bucurestenii care locuiesc la casa trebuie sa-si bage masinile in curte! Acestia abuzeaza de domeniul public

Ar fi utilă o astfel de măsură şi în Ploieşti? Bucurestenii care locuiesc la casa trebuie sa-si bage masinile in curte! Acestia abuzeaza de domeniul public

De fiecare data cand vine vorba de locurile de parcare din Capitala Romaniei toti spun ca sunt prea multe masini si prea putine locuri de parcare oferite de PMB sau de catre Primariile de Sector.

STOP ABUZURILOR DIN JUSTIȚIE! Mesajul fostei sefe DIICOT Giorgiana Hosu, dupa achitarea post-mortem a politistului Dan Hosu: “Vreau sa se invete ceva din acesti 7 ani si oamenii sa invete sa gandeasca ei insisi. Sa nu se grabeasca nimeni sa arunce cu piatra”

parcare resedinta in fata casei, parcare fata casei, probleme masini parcate in fata casei, fata casei domeniul public, primari fricosi, masini abandonate strazi, curti goale masini in fata casei, autolatest, probleme masini in fata portii

In atentia Politiei Prahova, OPC, ANAF! O firma din Brasov escrochează pensionari din Prahova, cu întâlniri la hoteluri, unde vând chinezării la suprapreț

Insa, cei care locuiesc in Bucuresti uita a mentiona faptul ca jumatate din suprafata orasului este “CU CASE LA CURTE”, restul fiind celebrele blocuri comuniste cu 4, 8 sau 10 etaje care din fericire ocupa o suprafata destul de mica.

Guvernul a aprobat cedarea pasajului de la Podul Înalt către Primăria Ploiești. Poate fi demarat proiectul de lărgire la patru benzi

Acolo pe verticala traiesc sute de mii de bucuresteni care nu au nici un loc de parcare public sau de resedinta, acestia fiind obligati de multe ori sa-si caute locuri in zonele de case din spatele blocurilor, moment in care apar problemele cu riveranii.

O PROBLEMA ASCUNSA AUTORITARILE LOCALE DE 33 DE ANI!

Ei bine, acum ne lovim de adevarata problema urbanistica a Bucurestiului pentru ca sunt cateva sute de mii de case care au curte unde proprietatii premeditat vor sa-si parcheze masina pe domeniul public pentru a nu-si ocupe curtea.

In toate tarile civilizate, daca locuiesti la casa, esti obligat sa-ti bagi masina in curte, sau sa platesti o taxa lunara pentru locul de parcare din fata casei CARE NU ESTE AL TAU, CI AL PRIMARIEI!

Adica, nu te faci proprietar pe locul din fata casei doar asa, ca neam de neamul tau a parcat acolo masina, ci lasi locul pentru cei care locuiesc la bloc si nu au GRADINA SAU PARCARE IN CURTE!

Daca gastiti celebrele placute cu loc de parcare privat pe casa sau gard trebuie sa le ignori pentru ca sunt lipite ilegal.

Evident trebuie mentionat si faptul ca nu este permis sa-i blochezi omului poarta ca poate vrea sa iasa cu masina din curte!

CE TREBUIE SA FACA PRMARIILE DE SECTOR?

Si spunem de sector pentru ca majoritatea caselor sunt pe strazi laturalnice unde soseaua si trotuarul intra sub incidenta legilor de sector, adica Primaria Generala nu are nici o putere aici.

In primul rand, trebuie realizat un sistem de marcare al locurilor de langa trotuar asa cum vedem pe marile bulevarde, si locurile acelea sa fie oferite tutuor celor care doresc sa plateasca. Este atat de simplu si eficient!

Vrei sa-ti parchezi masina in fata casei, platesti 500 de lei/an pe locul ala de parcare de resedinta cum fac si cei de la bloc cu locurile de la ADP.

Nu vrei sa platesti parcarea publica  atunci fie vei avea masina ridicata plus amenda, fie o bagi in curte unde este gratis.

In acest fel se vor ELIBERA cel putin 300.000 de locuri de parcare in toate sectoarele fara nici cea mai mica investitie din partea primariilor de sector.

Conteaza sa fie putina vointa, si doar atunci vom avea un oras curat, un oras in care vei avea vizibilitate in intersectiile din zonele de case, un oras unde gasesti locuri de parcare in toate zonele.

Cei care comenteaza ca MAMAIA LOR SI TATAIA LOR AU PARCAT ACOLO DE PE VREMEA LUI DEJ sa ne lase in pace, si sa-si automatizeze portile sau sa plateasca ca restul cetatenilor din urbe parcarea rezidentiala!

Daca exista un primar curajos de sector, acesta poate face in maxim 2 luni sute de mii de locuri de parcare libere de care sa se bucure toti cetatenii.

Zonele de case din Bucuresti sunt urmatoarele:

Sectorul 4 zonele Progresul, Aparatorii Patriei, Serele Berceni, Brancoveanu.

Sectorul 3 zonele Ozana Nord, Trapezului Sud, Salajan, zona Hala Traian.

Sector 2 zona Industriilor, Zona Obor Electronicii, zona Tei, intreaga zona Andronache, Tei Boboc, Barbu Vacarescu.

Sector 1 zonele vaste cu case Dorobanti, Turda, Nicolae Titulescu, 1 MAI, Damaroia, zona Grivita, Bucurestii Noi, Giulesti Nord, Cartierul Padurea Baneasca, Straulesti, Soseaua Chitilei.

Sector 6 zona Giulesti Sarbi Lacul Morii, zona Regie Belvedere, Zona Plevnei Gara de Nord, zona Militari Uverturii Nord, zona Strada Liniei, Zona Brancusi, Drumul Sarii.

Sectorul 5 zona Prelungirea Ghencea, Zona Rahova, zona Ferentari, zona Antiaeriana, zona Giurgiului si intreaga zona Carol si Cosbuc, zona Odai, Uranus, Cotroceni.

Si daca te uiti pe harta Bucurestiului, constati ca mai mult de jumatate din suprafata sa este ocupata de case care au curti unde toate masinile sunt aruncate pe strada, adica pe domeniul public.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191