Atac asupra Internetului! Mii de servere sunt compromise în Europa și SUA!

Atac asupra Internetului! Mii de servere sunt compromise în Europa și SUA!

Campania de hacking de tip ransomware vizează Europa și America de Nord, avertizează Italia. Franța, Finlanda și Italia sunt țările cele mai afectate din Europa, în timp ce SUA și Canada au, de asemenea, un număr mare de ținte.

Se îngroaşă gluma! Gheorghe Sîrbu a plecat din PNL şi candidează la Primăria Ploieşti din partidul SOS, al Dianei Şoşoacă

Agenția Națională de Securitate Cibernetică a Italiei (ACN) a avertizat duminică cu privire la o campanie la scară largă de răspândire a ransomware pe mii de servere de computer din Europa și America de Nord.

Primarul Volosevici: Elevii primesc mere stricate şi biscuiți „de carton” în programul „Cornul şi laptele” derulat prin Consiliul Județean. Am sesizat Prefectura Prahova

Atacul vizează vulnerabilitățile din tehnologia VMware ESXi

Aviz „paraditorilor”! Președinta CSM, mesaj tranșant pentru DNA: ‘Tentaţia exercitării discreţionare a puterii’ să fie ‘de domeniul trecutului’!

Atacul vizează vulnerabilitățile din tehnologia VMware ESXi care au fost descoperite anterior, dar care încă lasă multe organizații vulnerabile la intruziunea hackerilor.

„Aceste tipuri de servere au fost vizate de hackeri în trecut din cauza vulnerabilității lor”, potrivit ACN . „Cu toate acestea, această vulnerabilitate a serverului nu a fost complet remediată, lăsând o ușă deschisă hackerilor pentru noi atacuri.” Franța a fost prima țară care a detectat atacul, potrivit ANSA.

Se estimează că mii de servere de computere au fost compromise în întreaga lume și, potrivit analiștilor, numărul este probabil să crească. Experții avertizează organizațiile să ia măsuri pentru a evita blocarea sistemelor lor.

Întreruperea pe scară largă a internetului afectează utilizatorii Spectrum. Joe Durkin, un purtător de cuvânt al Charter Communications, care operează serviciile de marcă Spectrum, a declarat că există o linie de fibră Spectrum afectată în Florida. Rapoartele arată că conectivitatea regională la 72% din nivelurile obișnuite

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191