Au antrenat Turneul Final în fief-ul unei echipe din Liga Florilor

Au antrenat Turneul Final în fief-ul unei echipe din Liga Florilor

Cantonament foarte greu și special pentru handbalistele de la Activ Prahova Ploiești. În perioada 3-12 ianuarie, la Râmnicu-Vâlcea, Diana Diaconu și colegele sale au tras tare în cele două antrenamente zilnice pe care staff-ul tehnic le-a stabilit pentru cele 9 zile de pregătire. Antrenamentele au fost combinate, în sală, la sala de forță, dar și vizionare, la hotelul unde lotul a fost cazat, ale unor meciuri proprii sau ale adversarelor. Pregătirea tehnico-tactică s-a desfășurat într-o sală de liceu, dar și în celebra sală ,,Traian”, parte importantă din istoria handbalului românesc. Una la care a contribuit și Patricia Vizitiu, handbalistă care a evoluat un deceniu pentru gruparea din Zăvoi.

Maria Dumitriu și Ana Dumitrașcu sunt născute în orașul vâlcean, iar Flori Popescu tot aici s-a “născut” din punct de vedere handbalistic. Iar despre extrema Cristiana Nica putem spune că a renăscut la Activ având în vedere că a fost rechemată pe parchet după ce devenise antrenoare:’’Ma simt foarte bine mai ales ca nu ma asteptam sa revin, sincera sa fiu. Ma bucur ca asa s-au asezat lucrurile si am revenit in orasul in care am debutat ca senioara.Trebuie sa iau totul pas cu pas, nu trebuie sa ma grabesc si incerc sa revin cat mai repede la forma initiala”- a declarat Nica.

Ana Dumitrașcu(pivot):,,Chiar daca m-am pregatit aproape de casa nu mi-a fost greu. Chiar pot sa spun ca m-am simtit bine fiind acasa, pregatirea a fost grea, intensa, dar a fost binevenita. Imi doresc ca toata aceasta pregatire pe care am facut-o aici sa se vada si in teren. In acest cantonament ne-am apropiat una de cealalta si cumva ne-am inchegat mai bine relatiile de joc”.

Ioana Paraschiv(portar):’’A fost un cantonament foarte bun, ne-am antrenat foarte bine si cred ca ne-a priit acest stagiu. A fost o pregatire tare, dar nu ne vaitam, pana la urma asta ne este meseria si trebuie sa o facem cat mai bine. O sa avem o parte secunda de campionat foarte grea, dar incepem sa legam jocul cat mai bine si sper ca asta sa se vada in meciurile oficiale.”

Antrenorul Dragoș Dobrescu își dorește ca pregătirea din fief-ul echipei din Liga Florilor să se ia și la fetele sale, iar la finalul sezonului să devină handbaliste de primă ligă:”Sa dea Dumnezeu sa se lipeasca si la noi, sa devenim echipa de Liga Florilor. Am avut o perioada buna de pregatire, in conditii foarte bune. Ne va ajuta foarte mult pentru returul campionatului, vom avea un retur mult mai greu fata de anul trecut, cu presiune, mai ales ca vom avea doua meciuri importante acasa, cu Slobozia si Stiinta, dar cum am vorbit si cu fetele, toate meciurile sunt de pregatit si sa nu uitam ca au mai fost echipe care s-au incurcat. Experienta Cristianei ne va ajuta si usor, usor isi va reveni la forma cea mai buna. In privinta altor transferuri nu e usor in perioada asta, insa eu ma bazez pe echipa si am siguranta ca fetele vor da totul pe teren ca sa ajungem la Turneul Final”.

Handbalistele Activului au avut parte și de vizionare live având în vedere că pe parcursul stagiului au urmărit și două partide oficiale: SCM Râmnicu Valcea-Praktiker Vac, în EHF, și Râmnicu-Vâlcea-SCM Craiova, în Liga Florilor. Sofia Csavar și colegele au avut doar câteva ore liber deoarece, de astăzi, au reluat antrenamentele la Ploiești. Duminică, fetele vor relua și Divizia A urmând să întâlnească pe teren propriu, de la ora 13.00, CSM București 2.

Primarul Adrian Ungureanu (Brebu) loveste din nou! Dupa ce a injurat „babele de la biserica” si i-a spus unui profesor sa „il pupe in c…”, acum se ia de cei nemultumiti de cum s-a facut deszapezirea: „gunoaie ale comunitatii”

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191