Avertismentul medicilor: NU luați aceste pastile dacă ați băut cafea sau alcool

Avertismentul medicilor: NU luați aceste pastile dacă ați băut cafea sau alcool

Să bei în timp ce iei medicamente cu sau fără prescripție medicală poate să nu pară mare lucru. Dar poate fi de fapt periculos – chiar pune viața în pericol.

STOP ABUZURILOR DIN JUSTIȚIE! Mesajul fostei sefe DIICOT Giorgiana Hosu, dupa achitarea post-mortem a politistului Dan Hosu: “Vreau sa se invete ceva din acesti 7 ani si oamenii sa invete sa gandeasca ei insisi. Sa nu se grabeasca nimeni sa arunce cu piatra”

„Alcoolul poate inhiba sau amplifica efectele medicamentului într-un mod necontrolat și imprevizibil”, spune Kristine Arthur, MD, medic internist la Centrul Medical Memorial Care Orange Coast din Fountain Valley, California.

In atentia Politiei Prahova, OPC, ANAF! O firma din Brasov escrochează pensionari din Prahova, cu întâlniri la hoteluri, unde vând chinezării la suprapreț

Medicamente pentru alergii și răceli

Guvernul a aprobat cedarea pasajului de la Podul Înalt către Primăria Ploiești. Poate fi demarat proiectul de lărgire la patru benzi

Inclusiv medicamente de marcă precum: Claritin, Benadryl, Zyrtec, Triaminic Răceală și Alergii, Tylenol Răceală & Gripa

 

Alergiile de primăvară vă pot determina să consumați medicamente pentru alergii, care sunt cunoscute pentru că interacționează slab cu alcoolul.

 

Potrivit Institutului Național pentru Abuz de Alcool și Alcoolism (NIAAA) din Statele Unite, amestecarea medicamentelor pentru alergii fără prescripție medicală cu alcool vă poate face să vă simțiți somnolent sau amețit.

„Orice antihistaminice – clasa de medicamente [care combate alergiile] – care sunt asociate cu somnolența poate avea un efect mai mare de sedare cu alcool”, spune dr. Andrew Weinstein, alergolog și imunolog clinic și profesor clinic asociat de Pediatrie la Thomas Jefferson Medical College.

Medicamente pentru angina pectorală

Inclusiv medicamente de marcă precum: Isordil, Nitrostat, Rectiv, Nitrolingual

Dacă aveți dureri în piept, medicul dumneavoastră vă poate prescrie un medicament pentru a preveni atacurile. Dar fiți atenți: nu beți în timp ce luați aceste medicamente.

„Amestecarea alcoolului și a medicamentelor pentru durerea în piept, cum ar fi nitroglicerina [denumirea generică pentru Nitrostat, Rectiv și Nitrolingual] poate provoca o tensiune arterială scăzută periculos sau ritmuri anormale ale inimii”, spune dr. Arthur.

NIAAA observă, de asemenea, că alcoolul poate crește efectele secundare ale nitroglicerinei, dând stări de amețeală și leșin

Medicamente pentru anxietate

Inclusiv medicamente de marcă precum: Ativan, Xanax, Librium, Valium

Amestecarea alcoolului cu benzodiazepine – medicamente care ajută la ameliorarea anxietății și a atacurilor de panică – poate duce la simptome care pun viața în pericol. S-ar putea să vă simțiți somnolent sau amețit sau chiar să aveți dificultăți de respirație, control motor afectat, comportament neobișnuit sau probleme de memorie.

Medicamente de artrită

Inclusiv medicamente de marcă precum: Celebrex, Naprosyn, Voltaren

Dacă luați medicamente pentru a gestiona durerea de artrită, ar trebui să știți că toate aceste medicamente sunt medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) puternice și, ca atare, pot provoca ulcere, sângerări ale stomacului sau leziuni hepatice. Dar iată care este motivul: riscul acestor reacții adverse potențial severe crește atunci când bei alcool, conform NIH, în special pentru adulții în vârstă și cei care sunt deja într-o stare precară de sănătate.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191