Avionul lui Prigojin s-a prăbușit deasupra Rusiei. Autoritățile din Rusia spun că șeful Wagner era la bord

Avionul lui Prigojin s-a prăbușit deasupra Rusiei. Autoritățile din Rusia spun că șeful Wagner era la bord

Un avion care îi aparține fondatorului grupului Wagner, Evgheni Prigojin, s-a prăbușit în regiunea rusă Tver. „Bucătarul lui Putin” era pe lista pasagerilor, potrivit agenției de presă ruse Tass, care citează o declarație a agenției federale de transport a Rusiei. Un al doilea avion al Wagner s-a întors la Moscova.

Apel către Garda de Mediu Prahova: Ploieştiul se sufocă! Lista marilor poluatori care ne pun sănătatea în pericol

ACTUALIZARE Serviciile de urgență din Rusia au recuperat rămășițele tuturor celor 10 oameni aflați la bordul avionului, anunță BBC, citând agenția Interfax.

OPC Prahova a făcut ravagii în parcurile auto din Ploieşti. Peste 400 de maşini, scoase de la vânzare

ACTUALIZARE Rosaviația, autoritatea aeriană civilă a Rusiei, a confirmat că Prigojin se afla la bordul avionului prăbușit, anunță agenția rusă de presă RIA Novosti. Și adjunctul său, Dmitri Utkin, era în avion.

Concurs de fotografie lansat de fosta Rafinărie Steaua Română. Premii in valore de 3000 euro

Rosaviația a publicat lista cu oamenii aflați în avion. Este vorba despre Serghei Propustin, Evgheni Makarian, Aleksandr Totmin, Valeri Cekalov, Dmitri Utkin, Nikolai Matuseev și Evgheni Prigojin, toți pasageri, și pilotul Aleksei Levșin, copilotul Rustam Karimov și Kristina Raspopova, însoțitoare de zbor.

Cekalov era un alt adjunct al lui Prigojin, responsabil cu serviciul de securitate al Wagner.

Nexta TV relatează că, potrivit presei ruse, serviciile operative de la Kremlin au primit imagini de pe  camere de supraveghere cu Prigojin și Utkin urcând în avionul doborât.

ACTUALIZARE   Un canal de Telegram despre care se crede că este legat de Prigojin a spus că liderul Wagner este mort, potrivit BBC, care nu a putut verifica informația.

Potrivit Grey Zone, Prigojin a fost „ucis ca urmare a acțiunilor trădătorilor Rusiei”.

ACTUALIZARE Prăbuşirea unui avion în Rusia, în care Evgheni Prigojin, liderul grupului de mercenari Wagner, figurează pe lista de pasageri, este un „semnal” trimis de preşedintele Vladimir Putin elitelor ruse, a apreciat miercuri Mihailo Podoliak, consilier al președintelui Volodimir Zelenski.

ACTUALIZARE Joe Biden a spus că „nu e surprins” de relatările privind prăbușirea avionului lui Prigojin.

„Nu știu cu adevărat ce s-a întâmplat, dar nu sunt surprins”, a spus Biden.

ACTUALIZARE Autoritățile ruse revin și spun că au găsit 7 cadavre, nu 8, în epava avionului ars.

ACTUALIZARE Președintele SUA, Joe Biden, a fost informat despre prăbușirea avionului Wagner. Purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al SUA, John Kirby, a început declarația de astăzi prin a spune că „nimeni nu ar trebui să fie surprins” de moartea liderului  Wagner, Evgheni Prigojin, într-un accident de avion.

ACTUALIZARE Membri ai conducerii Wagner au confirmat moartea lui Evgheni Prigojin și a lui Dmitri Utkin – Rogov, așa-numitul „șef” al regiunii Zaporojie, scrie pe X, fosta Twitter, Anton Gherașenko, consilier al Ministrului de Interne al Ucrainei.

Bloggeri militari ruși publică imagini care ar arăta că avionul lui Prigojin a fost doborât de un sistem de apărare aeriană. Ei semnalează niște găuri mici pe unele părți ale avionului și spun că ar fi cauzate de schije, scrie Gherașenko.

ACTUALIZARE Potrivit publicației ruse independente Meduza, au trecut doar trei minute între primul anunț oficial al Ministerului Situațiilor de Urgență despre prăbușirea avionului lui Prigojin și confirmarea prezenței lui Prigojin în listele de pasageri: primul a apărut la 19:57, iar al doilea exact la 20:00.

ACTUALIZARE Mișcarea „Wagner, play” scrie pe Telegram că îi suspectează pe oficialii Kremlinului, conduși de Puțin, că au încercat să-l omoare pe Prigojin și că, dacă informațiile despre moartea lui se confirmă, vor organiza „un al doilea marș către Moscova”, potrivit consilierului ucrainean Anton Gherașenko.

Jurnalistul Andrei Zaharov scrie că într-adevăr, conducerea Wagner, împreună cu Prigojin, s-a întors azi în Rusia din Africa.

ACTUALIZARE De la locul accidentului au fost recuperate până acum 8 cadavre, potrivit agenție de presă RIA, citată de New York Times. Pentru că avionul a ars, va fi necesară o expertiză medico-legală pentru a stabili identitatea victimelor, scrie presa rusă.

Pe de altă parte, un cont de Telegram apropiat de autoritățile ruse spune că soarta lui Prigojin nu e sigură și că acesta s-ar fi putut afla în al doilea avion.

Ancheta este condusă de către guvernatorul regiunii Tver, Igor Rudenya.

În acest timp, președintele rus Vladimir Putin a susținut un discurs despre aniversarea a 80 de ani de la bătălia de la Kursk fără a face referiri la accidentul aviatic.

ACTUALIZARE „Avionul zbura de la Șeremetievo la Sankt Petersburg. La bord erau trei piloți și șapte pasageri. Toți au murit”, a spus un oficial din Ministerul pentru Situații de Urgență pentru agenția Tass.

La rândul lor, serviciile de urgență au declarat pentru TASS că au fost găsite cadavrele a patru persoane. El a mai adăugat că avionul a luat foc când a lovit solul și a fost în zbor mai puțin de jumătate de oră.

Potrivit unor informații de la Ministerul rus al Apărării, două avioane ale Wagner au decolat, dar al doilea a revent la Moscova, după ce primul s-a prăbușit

Și BBC scrie că Prigojin a murit în accidentul aviatic.

Un canal de Telegram apropiat de Wagner Gray Zone, a raportat că avionul a fost doborât de apărarea antiaeriană în regiunea Tver, la nord de Moscova. potrivit publicației britanice.

10 oameni au murit după prăbușirea avionului privat, la nord de Moscova, potrivit Tass. Se crede că șeful Wagner, Evgheni Prigojin, se afla la bordul avionului.

Printre victime se află și Dmitri Utkin, mâna dreaptă a lui Prigojin, potrivit New York Times. Informația a fost confirmată de agenția Tass.

Agenția pentru aviație a deschis o anchetă pentru a stabili cauzele incidentului.

Accidentul aviatic are loc la 2 luni de la revolta eșuată a lui Prigojin, în urma căreia șeful grupului Wagner și luptătorii săi au fost exilați în Belarus.

Kirilo Budanov, șeful contraspionajului militar al Ucrainei, spunea la scurt timp după rebeliunea Wagner din iunie că serviciul rusesc de informații, FSB, a primit ordinul de a-l asasina pe Prigojin

„Suntem conștienți că FSB a primit ordinul de a-l asasina. Vor reuși să o facă? Vom vedea cu timpul”, a spus Budanov, care conduce Directoratul pentru Informații de Apărare al Ucrainei.

„În orice caz, astfel de încercări de asasinat nu vor fi rapide. Va dura ceva timp pentru a acționa în mod adecvat și pentru a ajunge la situația în care vor fi pregătiți pentru o astfel de operațiune masivă. Dar, din nou, vreau să subliniez că este o întrebare deschisă mare. Vor reuși să atingă obiectivul? Vor îndrăzni să execute acest ordin?”, mai spunea Budanov la sfârșitul lunii iunie.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191