Avocatul Poporului a sesizat CCR în legătură cu Legea privind statutul judecătorilor şi procurorilor / Weber contestă eliminarea dintre abaterile disciplinare a nerespectării de către judecători a deciziilor CCR

Avocatul Poporului a sesizat CCR în legătură cu Legea privind statutul judecătorilor şi procurorilor / Weber contestă eliminarea dintre abaterile disciplinare a nerespectării de către judecători a deciziilor CCR

Avocatul Poporului a anunţat, joi, că a sesizat Curtea Constituţională în legătură cu mai multe articole din Legea privind statutul judecătorilor şi procurorilor.

Seria amenințărilor paraditorului „Portocală” continuă. Alți martori din dosar vorbesc despre pistolul pe care Negulescu il flutura in fata „victimelor”

Potrivit anunțului postat pe site-ul instituției, este vorba despre articolele 206, 228, 234 și 271.

Ploieşteanca Alexandra Bălan a câştigat un Oscar pentru cel mai bun film de animație. Alexandra are 32 de ani şi a fost elevă a Colegiului A.I. Cuza

Articolul 271 este cel care se referă la abaterile disciplinare, iar Renate Weber contestă eliminarea obligativității respectării de către judecători a deciziilor Curții Constituționale și ale Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Mărturii ale părinților și rudelor copiilor consumatori de droguri: „În spitalele noastre îi internează o săptămână pentru că nu au paturi. Solicitarea este atât de mare”/ „Și eu sunt mama unui copil care se droghează, care acum e la pușcărie”/ „Fratele meu nu este la pușcărie, este în groapă”

Plenul Senatului a adoptat, luni, în calitate de for decizional, cu 83 de voturi „pentru”, 37 „împotrivă” şi trei abţineri, proiectul legislativ privind Statutul judecătorilor şi procurorilor, unul dintre cele trei proiecte din pachetul legilor justiției.

Una dintre prevederi este eliminarea abaterii disciplinare privind nerespectarea de către judecători a deciziilor CCR, amendament ce fusese admis în forma adoptată de Camera Deputaţilor.

Comisia parlamentară pentru legile Justiţiei a eliminat, săptămâna trecută, din forma adoptată de Camera Deputaţilor a Statutului procurorilor şi judecătorilor, abaterile disciplinare ce vizează „nerespectarea în mod vădit şi nejustificat a hotărârilor Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, ale Curţii Europene a Drepturilor Omului, a deciziilor Curţii Constituţionale şi a deciziilor pronunţate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în soluţionarea recursurilor în interesul legii ori în dezlegarea unor chestiuni de drept, în acord cu prevederile art. 20 şi art. 148 din Constituţia României, republicată”.

Sesizarea Avocatului Poporului poate fi consultată aici.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191