Avocatul Poporului a sesizat CCR în legătură cu Legea privind statutul judecătorilor şi procurorilor / Weber contestă eliminarea dintre abaterile disciplinare a nerespectării de către judecători a deciziilor CCR

Avocatul Poporului a sesizat CCR în legătură cu Legea privind statutul judecătorilor şi procurorilor / Weber contestă eliminarea dintre abaterile disciplinare a nerespectării de către judecători a deciziilor CCR

Avocatul Poporului a anunţat, joi, că a sesizat Curtea Constituţională în legătură cu mai multe articole din Legea privind statutul judecătorilor şi procurorilor.

Activitatea Lukoil Ploiesti, in pericol, din cauza embargoului UE asupra titeiului rusesc?

Potrivit anunțului postat pe site-ul instituției, este vorba despre articolele 206, 228, 234 și 271.

Aviz amatorilor! O consilieră USR a construit ilegal un bloc între case. Verdict final al instanței

Articolul 271 este cel care se referă la abaterile disciplinare, iar Renate Weber contestă eliminarea obligativității respectării de către judecători a deciziilor Curții Constituționale și ale Înaltei Curți de Casație și Justiție.

In atentia ITM Prahova! Angajatii fabricii Christof Industries, din Brazi, se afla intr-o situatie disperata. Trimisi la munca in strainatate, dar neplatiti!

Plenul Senatului a adoptat, luni, în calitate de for decizional, cu 83 de voturi „pentru”, 37 „împotrivă” şi trei abţineri, proiectul legislativ privind Statutul judecătorilor şi procurorilor, unul dintre cele trei proiecte din pachetul legilor justiției.

Una dintre prevederi este eliminarea abaterii disciplinare privind nerespectarea de către judecători a deciziilor CCR, amendament ce fusese admis în forma adoptată de Camera Deputaţilor.

Comisia parlamentară pentru legile Justiţiei a eliminat, săptămâna trecută, din forma adoptată de Camera Deputaţilor a Statutului procurorilor şi judecătorilor, abaterile disciplinare ce vizează „nerespectarea în mod vădit şi nejustificat a hotărârilor Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, ale Curţii Europene a Drepturilor Omului, a deciziilor Curţii Constituţionale şi a deciziilor pronunţate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în soluţionarea recursurilor în interesul legii ori în dezlegarea unor chestiuni de drept, în acord cu prevederile art. 20 şi art. 148 din Constituţia României, republicată”.

Sesizarea Avocatului Poporului poate fi consultată aici.