„Băi Cristi! Îmi venea să plâng, mă! Nu te găseam!”. Momentele dramatice în care pompierii se ajută unii pe alții, după explozia de la Crevedia

„Băi Cristi! Îmi venea să plâng, mă! Nu te găseam!”. Momentele dramatice în care pompierii se ajută unii pe alții, după explozia de la Crevedia

Cu mâinile goale. Aşa i-a surprins a doua explozie pe cei mai mulţi dintre salvatori. Pompieri, jandarmi, poliţişti. Suflul i-a aruncat pe mulţi dintre ei la câţiva metri, iar alţii au fugit pentru a se salva. Şi totuşi, au fost unii care au continuat să gonească spre foc, cu gândul că mulţi colegi ar putea fi captivi în flăcări.

Acuzații grave la adresa Spitalului Municipal Câmpina: „Şpagă la greu! Începând de la portar şi infirmiere, până la ultimul medic!”

„Băi Cristi, băi! Îmi venea să plâng, mă! Cum adică, de ce? Păi nu te găseam!”, s-a auzit spunând un pompier.

Spune NU drogurilor, cât încă mai poți!/ Directorul Gabriel Țaga, interviu exclusiv. Cum se „prezintă” Colegiul „Mihai Viteazul” la acest capitol

I-au găsit în câteva zeci de minute pe toţi. Răniţi grav, cu arsuri la mâini, la cap şi la faţă. 43 dintre ei au ajuns la spitalele din Capitală, o parte au fost externaţi, însă pentru mulţi lupta nu s-a încheiat.  

ITM Prahova: De la 1 octombrie 2023, salariul de bază minim brut se stabileşte la 3.300 lei

Radu Popescu, ISU Dâmbovița: Am fost surprins de deflagraţia cea mare, dar sunt ok. Am simţit o arsură la nivelul membrelor, dar echipamentul m-a protejat suficient de bine.

Spitalele de urgenţă au declanşat planul alb, asta înseamnă că se folosesc toate resursele disponibile, iar medicii sunt chemaţi de acasă. Până acum au fost transferaţi 9 pacienţi cu arsuri la nivelul pielii sau la nivelul căilor aeriene. Doi răniţi au ajuns la Milano şi doi la Bruxelles. Alţi 6 au plecat spre Austria, Germania şi Norvegia.

Explozia de la Crevedia. România a primit oferte de sprijin şi de la Bulgaria, Norvegia şi Israel

Raed Arafat, şeful DSU​: Continuăm să transferăm pacienţii la care se consideră că trebuie să plece. 

De ce trebuie să plece? Pentru că România a reuşit să creeze, la 8 ani de la tragedia din Colectiv, doar câte un loc pentru mari arşi pe an. Ţara noastră are în prezent 24 de locuri, dintre care 10 pentru copii. Prin urmare, în cazul unui accident colectiv, victimele sunt tratate peste graniţă.

Raed Arafat, şeful DSU​: Faptul că transportăm pacienţi în alte ţări este un lucru care se face peste tot, care se practică în afară.

La fel ca un alt răspuns celebru, oficialii noştri continuă să spună, în colectiv, că au de toate.

Cătălin Predoiu, ministrul de Interne: Nu ne-au spus că ar avea nevoie de ceva. Deci au tot ce le trebuie.

Mai puţin locuri. Toate costurile cu pacienţii vor fi decontate de Guvernul României.

Filmul tragediei de la Crevedia. Stație GPL, devenită bombă cu ceas

S-a dezlănţuit iadul aseară, aproape de Bucureşti. Patru explozii au zguduit localitatea Crevedia, din judeţul Dâmboviţa. Mai multe cisterne cu GPL au sărit în aer. Unul dintre angajaţii unui depozit ilegal ar fi fumat o ţigară în timp ce muta combustibilul. Imaginile surprinse sunt apocaliptice – o ciupercă uriaşă de foc şi fum, ca după un bombardament pe frontul din Ucraina, a putut fi văzută din Capitală, la 25 de kilometri distanţă. Doi oameni au murit, 56 sunt răniţi, unii dintre ei în stare gravă. Localnici, pompieri, poliţişti, jandarmi. Deflagraţia a fost atât de puternică încât a rupt hainele celor prinşi de suflu în apropiere şi a topit căştile salvatorilor. 

O grădiniţă la care în timpul săptămânii vin peste 100 de copii a fost pulverizată. Doar structura de cărămidă a rămas intactă. Imaginaţi-vă dacă exploziile aveau loc în altă zi şi la altă oră. Şi, după ce am văzut medicii şi zecile de ambulanţe de la faţa locului, ne-am întors în timp, în urmă cu aproape opt ani, după nenorocirea de la Colectiv. Încă nu există un centru de tratament pentru marii arşi. Avem în continuare de toate, dar trebuie să ducem răniţii în străinătate, daca vrem să le dăm o şansă la viaţă.

Şi mai avem anchete peste anchete, ca de fiecare dată, care să stabilească dacă s-a intervenit ca la carte. Ni se spune că da, rămâne însă să vedem dacă a fost sau nu aşa. În mod clar a fost o serie întreagă de nereguli care au dus la tragedie. Ca şi în cazul tânărului drogat care a ucis doi oameni cu maşina pe litoral, sunt autorităţi care au închis ochii şi nu şi-au făcut treaba.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191