Băiatul de 19 ani mort în implozia submersibilului Titan avea la el un cub Rubik şi voia să doboare un record Guinness

Băiatul de 19 ani mort în implozia submersibilului Titan avea la el un cub Rubik şi voia să doboare un record Guinness

Tânărul de 19 ani Suleman Dawood, care a murit în submersibilul Titan, își luase cubul Rubik cu el pentru că voia să doboare un record mondial, a declarat mama sa pentru BBC.

Mădălina Lupea, disperată să-şi ascundă problemele cu legea! A cerut Curții de Apel să-i treacă numele „la secret”. Instanța a refuzat solicitarea!

Suleman Dawood aplicase la Guinness World Records, iar tatăl lui, Shahzada, care a murit şi el, luase un aparat foto pentru a surprinde momentul.

Nanu şi Volosevici, în dialog cu sute de ploieşteni din cartierele Muzicanți şi Bereasca

Christine Dawood şi fiica ei se aflau la bordul Polar Prince, nava suport a submarinului, când s-a aflat că s-a pierdut comunicarea cu Titan. A spus că la început nu a înţeles ce însemna asta.

În atenția Poliției Prahova/ „3000 de cetățeni au obținut ilegal domiciliu sau viză de flotant în Câmpina!”

În primul său interviu de la tragedie, Christine Dawood a povestit că plănuise să meargă cu soţul ei să vadă epava Titanicului, dar călătoria a fost anulată din cauza pandemiei Covid.

„Apoi m-am retras, ca să îl poată lua pe Suleman, pentru că el chiar voia să meargă”, a spus ea.

În afară de Suleman şi de tatăl său, Shahzada Dawood, alte trei persoane au murit la bord: Stockton Rush, în vârstă de 61 de ani, directorul executiv al OceanGate, care deţinea Titan, omul de afaceri britanic Hamish Harding, în vârstă de 58 de ani, şi exploratorul francez Paul-Henry Nargeolet.

Vorbind despre fiul ei, Christine Dawood a spus că Suleman iubea atât de mult cubul Rubik încât îl purta cu el peste tot, uimind privitorii prin rezolvarea puzzle-ului complex în 12 secunde.

„El a spus: „Voi rezolva cubul Rubik la de metri sub apă, la Titanic”.”

Suleman era student la Universitatea Strathclyde din Glasgow. Omul de afaceri Shahzada Dawood, care era britanic, provenea din una dintre cele mai bogate familii din Pakistan.

Familia, inclusiv fiica Alina, în vârstă de 17 ani, s-a îmbarcat pe Polar Prince de Ziua Tatălui. Christine Dawood a povestit că, înainte de urcarea soțului și a fiului ei la bordul submersibilului, s-au îmbrăţişat şi au glumit.

„M-am bucurat foarte mult pentru ei, pentru că amândoi îşi doreau cu adevărat să facă asta de foarte mult timp”, a spus ea.

Christine Dawood şi fiica ei au rămas la bordul Polar Prince în timp ce misiunea de căutare şi salvare a ajuns de la speranţă la disperare. „Cred că mi-am pierdut speranţa când am trecut de 96 de ore”, a spus doamna Dawood.

Ea a spus că atunci a trimis un mesaj familiei sale. „Am spus: „Mă pregătesc pentru ce e mai rău”. Atunci mi-am pierdut speranţa”.

Alina a mai rezistat un pic, a spus ea. „Nu şi-a pierdut speranţa până la apelul cu Paza de Coastă. Când, practic, ne-au informat că au găsit resturi”.

Christine Dawood şi-a descris soţul ca fiind de o curiozitate contagioasă faţă de lumea din jurul său – genul de persoană care făcea ca familia să se uite la documentare după cină. „Era entuziasmat ca un de copil”, a spus ea.

Familia s-a întors la St John’s sâmbătă, iar duminică a ţinut o rugăciune funerară pentru Shahzada şi Suleman. Christine Dawood a spus că a fost impresionată de faptul că imamul a spus o rugăciune pentru toţi cei cinci bărbaţi ucişi.

Christine Dawood a declarat că ea şi fiica ei vor încerca să înveţe să termine cubul Rubik în onoarea lui Suleman şi că intenţionează să continue munca soţului ei.

„A fost implicat în atât de multe lucruri, a ajutat atât de mulţi oameni şi cred că vreau cu adevărat să continui această moştenire şi să îi ofer această platformă… este destul de important şi pentru fiica mea.”

Christine Dawood a refuzat să discute despre ancheta în curs de desfăşurare a tragediei. Întrebată cum își vor găsi consolarea ea şi fiica ei, după această tragedie, ea a spus: „Există aşa ceva? Nu ştiu.”. „Mi-e dor de ei. Mi-e foarte, foarte dor de ei „, a spus ea, respirând adânc.  

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191