Antreprenorul putred de bogat Elon Musk îşi vede susţinerea aprigă a lui Donald Trump – unul dintre cele mai „nebune” pariuri din istoria economică şi politică recentă – recompensată cu un post de secretar al ”eficienţei guvernamentale”, relatează AFP într-un material, conform News.ro. Puține lume știe însă și lupta pe care Elon Musk o duce cu „virusul” din cultura „woke”.
Surse/ PSD Prahova renunta la postul de viceprimar la Ploiesti?
Preşedintele ales a anunţat că intenţionează să-l numească pe patronul Tesla, Space X şi X, împreună cu omul de afaceri republican Vivek Ramaswamy, în acest departament nou creat. Misiunea sa este ”să trimită unde de şoc în sistem” prin dereglementare în toate direcţiile şi prin tăieri drastice la bugetul federal.
Un ”clasament al cheltuielilor celor mai teribil de stupide” urmează să fie publicat, ceea ce ”va fi în egală măsură extrem de tragic şi extrem de amuzant”, a anunţat Musk pe X după anunţul viitoarei sale nominalizări.
Rămâne de văzut dacă două personaje notoriu de egocentrice ca Elon Musk şi Donald Trump se vor putea înţelege pe termen lung.
Profilul lui Musk
Născut la 28 iunie 1971 în Africa de Sud, fiul unui inginer şi unui manechin candian, cel mai bogat om din lume – naturalizat american – a devenit cea mai controversată figură a neocapitalismului.
El îşi împărtăşeşte ambiţiile extraterestre şi ideile tehno-libertariene cu peste 200 de milioane de abonaţi pe platforma pe care a cumpărat-o în 2022 şi căreia i-a schimbat numele din ”Twitter” în ”X”.
Elon Musk, în vârstă de 53 de ani, s-a aruncat cu capul înainte în campania lui Donald Trump în ultimele săptămâni.
Imagini cu miliardarul – a cărui avere este estimată de către Forbes la peste 300 de miliarde de dolari – ţâşnind pe scenă la un miting al republicanului în Pennsylvania au făcut înconjurul lumii.
ALTE PLANETE
Comitetul său de susţinere a organizat o loterie care a oferit zilnic un milion de dolari unor alegători înscrişi în state-cheie care acceptau să semneze o petiţie conservatoare în favoarea libertăţii de exprimare şi dreptului de a purta armă.
El a investit peste 100 de milioane de dolari în campania preşedintelui ales şi şi-a folosit reţeaua de socializare, pe care a postat neîntrerupt, ca pe cutie de rezonanţă.
Iată-l aşadar secretar, în afară de faptul că conduce Tesla, primul constructor de vehicule electrice din lume şi SpaceX, societatea sa spaţială.
Elon Musk conduce diverse alte proiecte, care ilustrează viziunea sa tehno-futuristă a unei omeniri augmentate cu ajutorul ştiinţei, chemată să prospere pe alte planete. Între proiectele sale se află Neuralink, un start-up care are ambiţia să lege în mod direct creierul uman la un computer.