Băncile nu mai pot impune poprire pe conturile de Revolut: decizie cu implicații majore a judecătorilor

Băncile nu mai pot impune poprire pe conturile de Revolut: decizie cu implicații majore a judecătorilor

Judecătorii au luat o decizie cu implicații majore pentru toți clienții Revolut. Pe conturile acestora nu se va mai putea impune poprire, dacă banca respectivă nu are raporturi juridice directe cu clienții.

OPC a amendat Ploiesti Shopping City, dupa ce ziarul nostru a publicat imagini cu mizeria de la fast-food-uri

„Soluţia obţinută, prin care se tranşează în mod corect această chestiune, fiind sancţionată depăşirea cadrului legal în care intervine poprirea, marchează revenirea la normalitate şi asigură pe viitor securitatea şi previzibilitatea activităţii bancare în relaţia cu clienţii.”, a transmis casa de avocatură Suciu-Popa, reprezentanţii legali ai Libra Bank în această speţă.

DIICOT a spart o rețea care vindea dorguri în liceele din Bucuresti/ Printre suspecți sunt și elevi / Procurorii au descoperit canabis, cocaină, ketamină și Xanax

La sfârșitul anului 2021, o companie de executări silite a chemat în instanță civilă Libra Bank, solicitând instituirea popririi pe conturile a doi clienți asupra cărora Banca Comercială Română avea decizii definitive de executare silită, informează RomâniaTV.

Judecator Gabriela Baltag (CSM): Justitia care nu ne va mai apartine, in curand

În ambele cazuri, cererea executorului făcea referire la conturile Revolut ale debitorilor, însă doar Libra apărea în dosar în calitate de terț poprit.

În trecut, toate cererile în care se încerca poprirea unor conturi Revolut depozitate la Libra, au fost respinse în instanță, după ce Libra a susținut că nu poate da curs cererilor de poprire pe conturile clienților Revolut pentru că nu aceștia sunt titularii conturilor ci compania britanică.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191