Bărbatul care a trăit 7 decenii într-un cilindru metalic a murit la 78 de ani. Povestea lui Paul și cum a ajuns în „plămânul de fier”

Bărbatul care a trăit 7 decenii într-un cilindru metalic a murit la 78 de ani. Povestea lui Paul și cum a ajuns în „plămânul de fier”

Un supraviețuitor al poliomielitei, care a trăit într-un „plămân de fier” timp de 70 de ani, a murit la vârsta de 78 de ani. Paul Alexander, cunoscut sub numele de „Polio Paul”, a contractat boala virală în vara anului 1952, când avea șase ani și a rămas paralizat de la gât în jos.

Virgiliu Nanu şi-a exprimat sprijinul total pentru persoanele cu dizabilități în Prahova

A fost dus de urgență la un spital din Texas și s-a trezit în interiorul unui cilindru metalic în care și-a petrecut toată viața.

Virgiliu Nanu, noul preşedinte al CJ Prahova, îi răspunde lui Mihai Polițeanu: „Sunt deschis la dialog şi colaborare. Interesele ploieştenilor sunt pe primul loc”

„Paul Alexander, „omul din plămânul de fier”, a murit ieri (luni, 11 martie – )”, a scris Christopher Ulmer pe pagina dedicată lui Paul de pe platforma de strângere de fonduri GoFundMe, potrivit Sky News.

Mai suntem sănătoşi la cap? Primărița PNL Ioana Neagu (Valea Călugărească), gest incalificabil! Fericită că a pus mâna pe ciolan, acum îşi bate joc de Biserică şi obiceiurile sfinte

„După ce a supraviețuit poliomielitei în copilărie, a trăit peste 70 de ani într-un plămân de fier. În acest timp, Paul a mers la facultate, a devenit avocat și autor publicat. Povestea lui a făcut înconjurul lumii, motivând oameni din întreaga lume. Paul a fost un model incredibil care va continua să fie amintit”, a mai spus acesta.

Christopher Ulmer, fondatorul unei organizații de susținere a persoanelor cu dizabilități și youtuber, l-a întâlnit pe Alexander în 2022, când i-a luat un interviu.

Fratele lui Paul Alexander, Philip, a transmis că este recunoscător „tuturor celor care au făcut donații pentru fratele meu”. „I-au permis să-și trăiască ultimii ani fără stres. Aceste fonduri vor fi folosite pentru plata înmormântării”, a mai spus Philip.

Paul Alexander putea să-și părăsească plămânul de fier pentru câteva ore și era capabil să folosească un bețișor de plastic pentru a atinge tastatura și a putea comunica cu oamenii.

Starea lui s-a deteriorat în ultimii ani, dezvoltând o infecție respiratorie persistentă și dureri la picioare de fiecare dată când făcea o mișcare.

Într-un interviu acordat pentru The Guardian din aprilie 2020, Paul Alexander a vorbit despre temerile sale din timpul pandemiei de COVID.

Este exact așa cum a fost pentru mine”, a spus el, făcând o paralelă între focarul de poliomielita din SUA din anii 1950 și COVID-19. „Mă sperie”, a mai mărturisit el.

A mai povestit despre reacțiile pe care le aveau oamenii atunci când îl vedeau: „Nu vă puteți imagina câți oameni au intrat în biroul meu de avocatură, m-au văzut în plămânul de fier și au întrebat: „Ce este asta?”, iar eu trebuia să le explic că este un plămân din fier și respiră pentru mine”.

În martie 2023, Guinness World Records l-a declarat cel mai longeviv pacient din istorie care a trăiește într-un „plămân de fier”.

Paul Alexander s-a născut pe 30 ianuarie 1946, în Dallas, Texas, acolo unde a trăit toată viața. În 1952, când SUA a traversat cea mai gravă epidemie de poliomielită din istorie, cu aproape de cazuri, în principal copii, Paul a contractat boala. Poliomielita atacă neuronii motori din măduva spinării, perturbând comunicarea între sistemul nervos central și mușchi, astfel că pacienții nu mai pot respira singuri.

După ce a fost diagnosticat, Paul a suferit o traheotomie și a fost plasat într-un ventilator de fier („plămânul din fier”) pentru a putea supraviețui.

Acest dispozitiv a fost inventat în 1928 și a fost utilizat până în anii 1960. În această perioadă au apărut alte dispozitive mai moderne și mai ușor de utilizat, însă Paul a continuat să utilizeze „plămânul din fier” cu care se obișnuise.

Paul Alexander învățase să respire pentru scurte perioade și în afara ventilatorului.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191