Băuturile alcoolice se scumpesc semnificativ! Cu cât va crește prețul la raft

Băuturile alcoolice se scumpesc semnificativ! Cu cât va crește prețul la raft

Prețul la raft al băuturilor spirtoase va crește în acest an, ca urmare a majorării cu 6% a nivelului accizei la alcool și la băuturile alcoolice de la începutul acestui an, iar asta va duce și la creșterea consumului de alcool de contrabandă.Astfel, acciza aplicabilă alcoolului etilic este 4 lei/hl de alcool pur, majorată de la 3,9 lei/hl de alcool pur.

Primarul Adrian Ungureanu (Brebu) loveste din nou! Dupa ce a injurat „babele de la biserica” si i-a spus unui profesor sa „il pupe in c…”, acum se ia de cei nemultumiti de cum s-a facut deszapezirea: „gunoaie ale comunitatii”

Și costul materiilor prime și al materialelor s-a mărit cu valori cuprinse între 30% și 80%, iar nivelul accizei a fost deja majorat de două ori doar în anul 2022, la începutul acestui an și la 1 august, ceea ce a pus o presiune uriașă pe costurile de producție.
O nouă creștere de 6% a nivelului accizei va determina și creșterea prețului la raft al băuturilor spirtoase cu concentrație alcoolică de 40% grade cu minimum 2 lei/litru.

Dezvaluiri Romania TV/ Cum isi „paradea” Mircea Negulescu (Portocală) victimele: I-a solicitat directorului ANAF Ploiești angajarea unui apropiat. Urmare a refuzului, i-a făcut dosar penal

Şi producătorii de vin spun că deja au mărit prețurile din cauza costurilor foarte mari de producție, costuri care cresc încontinuu. Așadar, vinul deja s-a scumpit de la începutul anului cu 20-30%, valori care se vor regăsi și în creșterile de preț la bere.

Să nu uităm: Cum a fost distrusa viata si cariera judecatoarei Ruxandra Popescu de „paraditorii” Portocală, Savu şi Onea, cu un dosar inventat

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191